Σουφλέ σοκολάτας με καρδιά από σοκολάτα φράουλας

Εκτέλεση για την γέμιση:

Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες που πρώτα έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια τους και τις πολτοποιούμε. Αμέσως μετά τις βάζουμε σε ένα μπεν μαρί μαζί με την σοκολάτα και ανακατεύουμε μεχρι να γίνουν ενα ομοιογενές γκανάζ.

Έπειτα αδειάζουμε το γκανάζ μας σε θήκες για παγάκια και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσουν καλά.

Εκτέλεση για το σουφλέ

Σε ένα μπεν

μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να φουσκώσουν παρά πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι που πριν έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γκανάζ σοκολάτας που έχει κρυώσει, το ξύσμα πορτοκαλί και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια που πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει γεμίζοντας τα 2/3 του κάθε μπολ. Έπειτα παίρνουμε ένα «παγάκι» σοκολάτα-φράουλα και το βυθίζουμε ακριβώς στην μέση του κάθε πυρίμαχο προσθέτοντας από πάνω το υπόλοιπα 1/3 από το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 8 με 9 λεπτά τα μικρά μπολάκια και 10 με 11 λεπτά τα μεγαλύτερα.

Δείτε τα υλικά και το βίντεο στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα