Σωτήρης Τσιόδρας: Όσα είπε για το ιαπωνικό φάρμακο που φαίνεται να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόρδας είναι ο άνθρωπος που ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου του για τις ανακοινώσεις που αφορούν στον κορονοϊό.

Στη χθεσινή ενημέρωση για τον ιό, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στο ιαπωνικό φάρμακο που φαίνεται -σύμφωνα με κινεζικές μελέτες- να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό και έδωσε τη δική του απάντηση.

Συγκεκριμένα, είπε: “Το φάρμακο από την Ιαπωνία, είναι αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την γρίπη. Εδώ θέλω να πω ότι πρώτη φορά στον κόσμο ακούμε για αυτό το φάρμακο.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη. Όντως φαίνεται ότι βοήθησε, σε κινεζικές μελέτες, για τη μείωση των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, για παραγγελία αυτού του φαρμάκου, για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου.

Δεν χρησιμοποιείται σε κάποια από τις μεγάλες μελέτες. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ πέρα, ιδιαίτερα για τα δύσκολα περιστατικά που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή ή και δεν θα δουλεύουν συνδυασμοί που έχουμε στην Πατρίδα μας. Αλλά δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή την στιγμή”.

Διαβάστε ακόμη:

Η αποκάλυψη της Μαρίας Εκμεκτσίογλου: “Έφυγα άρον άρον με το ασθενοφόρο…” 

Κρούσματα κορονοϊού: Με ποια ταχύτητα εξαπλώνεται η πανδημία στην Ελλάδα 

Tom Hanks: Το νέο μήνυμα του μετά από δύο εβδομάδες σε καραντίνα για τον κορονοϊό 

Keywords
Τυχαία Θέματα