Σήμερα θα κάνετε την πιο αγνή και φυσική μάσκα μαλλιών με ένα και μόνο συστατικό

Ταλαιπωρείτε πολύ τα μαλλιά σας και φαίνεται. Οι δραματικές αλλαγές στο χρώμα, το συχνό styling με συσκευές θερμότητας και το λάθος βούρτσισμα καταστρέφει τις άκρες και δημιουργεί ξηρότητα. 

Οι hairtsylists επιμένουν πως πρέπει να είστε συγκρατημένες όσο αφορά το ξάνοιγμα και κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σεσουάρ ή σίδερο για μπούκλες να απλώνετε προηγουμένως προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα πρέπει να περιέχουν πλούσια ενυδατικά στοιχεία ενώ καλό είναι να ζητάτε από τον κομμωτή σας θεραπείες επανόρθωσης και λάμψης. 

Εμείς βέβαια σας έχουμε μία

ακόμη πρόταση. Οικονομική, φυσική και πανεύκολη με ένα μόνο “υλικό” που υπάρχει στην κουζίνα σας. Ναι, είναι το ελαιόλαδο που κάνει στ’ αλήθεια θαύματα. 

Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, ξηρά και ταλαιπωρημένα το λάδι θα τα σώσει. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Όλα όσα χρειάζεται η τρίχα δηλαδή για να αποκτήσει την απαραίτητη υγρασία, θρέψη, ανανέωση και λάμψη. 

Πως θα το χρησιμοποιήσετε: Αρχικά, καλό είναι να ζεστάνετε πολύ λίγο το λάδι. Στη συνέχεια το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών αποφεύγοντας τις ρίζες και επιμένοντας στην άκρη. Μαζεύετε τα μαλλιά σας χαλαρά και τα τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη ή μία σακούλα. Αφήνετε το λάδι να δράσει για μισή περίπου ώρα ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο. Τέλος λούζετε κανονικά τα μαλλιά σας αλλά σχολαστικά. Ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Ταμπονάρετε καλά με μια στεγνή πετσέτα ώστε να απομακρύνετε την υγρασία.

Και κάτι ακόμη: Καλό είναι όταν κάνετε τη μάσκα με λάδι να μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα styling στη συνέχεια ή συσκευές θερμότητας.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως αφού τα μαλλιά σας θα είναι super απαλά και λαμπερά. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα ή όταν το θεωρείτε εσείς απαραίτητο.

Κεντρική photo: Kirstin Sinclair/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Birds nail art: Η νέα μεγάλη τάση της Άνοιξης είναι ρομαντική και αιθέρια

5 λόγοι που θα σας πείσουν να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα πριν έρθει η Άνοιξη

Keywords
Τυχαία Θέματα