Σε πιάνει πονοκέφαλος με την αλογοουρά ή τον κότσο; Ξέρουμε τι φταίει!

Το ρητό λέει «μπρος στα κάλλη τι είν’ ο πόνος» και εντάξει, το δεχόμαστε όμως όχι τον πονοκέφαλο. Το σενάριο είναι γνωστό, πιάνεις τα μαλλιά σου στην τέλεια αλογοουρά ή σε έναν κότσο και μέχρι το βράδυ το κεφάλι σου πάει να σπάσει. Πόσο εκνευριστικό και πόσο κρίμα να σου χαλάει την διάθεση ένα… χτένισμα! Συμβαίνει όμως και θελήσαμε να μάθουμε έστω το γιατί (πριν αρχίσουμε να παίρνουμε τα παυσίπονα σαν καραμελοτσιχλακια) και τα καταφέραμε.

Μάθαμε λοιπόν πως οι ημικρανίες και οι χρόνιοι πονοκέφαλοι

είναι πάθηση και συχνά, αυτοί που υποφέρουν δεν το ξέρουν. Η πάθηση προκαλείται γιατί πολλού άνθρωποι (το 12% είναι γυναίκες) έχουν νευρική υπερευαισθησία στην περιοχή γύρω από το πρόσωπο, την γραμμή των μαλλιών και την βάση του αυχένα. Η ευαισθησία αυτή λέγεται δερματική αλλοδυνία και επιδεινώνεται όταν πιάνεις τα μαλλιά σου σε ένα σφιχτό up do γιατί αναπόφευκτα αυτά τα νεύρα τραβιούνται μαζί με τα μαλλιά σου. Το ίδιο συμβαίνει αν φοράς τρέσσες ή extensions γιατί και αυτά τραβούν την τρίχα και μαζί τα νεύρα…

Ο πονοκέφαλος λοιπόν οφείλεται σε αυτό το τράβηγμα των νεύρων μαζί με τα μαλλιά και μπορεί να καταλήξει σε ανυπόφορη ημικρανία αν πάσχεις από δερματική αλλοδυνία (κάνει ρίμα). Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Πιο χαλαρά χτενίσματα… ναι, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη λύση!

Διάβασε ακόμα:

Αυτά είναι τα 10 tips που χρειάζεσαι για να κάνεις μόνη σου μανικιούρ

Προσοχή! Μην βάψεις έτσι τα νύχια σου αν έχεις συνέντευξη για δουλειά

NYFW: 10 trends στα νύχια που ξεχωρίσαμε!

The post Σε πιάνει πονοκέφαλος με την αλογοουρά ή τον κότσο; Ξέρουμε τι φταίει! appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα