Σάλος στον χώρο της μόδας με το νέο εξώφυλλο της Kendall Jenner

Η Kendall Jenner πόζαρε πρόσφατα για το εξώφυλλο του επετειακού περιοδικού Vogue India. Το περιοδικό γιόρτασε τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του και θέλησε να το γιορτάσει με μια όμορφη φωτογράφηση που επικρήθηκε απίστευτα πολύ.

Ο λόγος είναι το γεγονός πως επιλέχθηκε ένα λευκό μοντέλο και όχι μοντέλο με καταγωγή από την Ινδία.

Πολύς κόσμος κατέκρινε την επιλογή αυτή ως ακόμα μια χαμένη ευκαιρία να τιμηθούν οι γυναίκες που δεν είναι λευκές.

Τόσο η Kendall Jenner όσο και οι εκπρόσωποι της Vogue, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με τη φωτογράφηση και την επιλογή του μοντέλου.

«Ναι, είναι όμορφο, αλλά δεν υμνούμε λευκά/Ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς… προσπαθούμε να τιμάμε γυναίκες από την Ινδία», έγραψε στο Instagram η 17χρονη Σαμπρίνα Μαρτίνεζ.

Και επειδή στην Ινδία υπάρχει τελευταία μια εμμονή με τις λευκαντικές κρέμες και το ανοιχτόχρωμο δέρμα, αυτό το εξώφυλλο προκάλεσε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις.

«Αν το συγκρίνετε με προηγούμενα εξώφυλλα, σε αυτό το εξώφυλλο εμφανίζεται με πιο μπρονζέ επιδερμίδα, πιο κοντά στο χρώμα του προσώπου των Ινδών. Σε μια χώρα, στην οποία δίνονται αγώνες κατά των διακρίσεων με βάση το χρώμα, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο – είναι πολύ προσβλητικό», τόνισε η 22χρονη Χαρνίντχ Καούρ από το Μουμπάι.

Δες το εξώφυλλο και όλη τη φωτογράφηση στην παρακάτω gallery.

The post Σάλος στον χώρο της μόδας με το νέο εξώφυλλο της Kendall Jenner appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα