Σάκης Τανιμανίδης: «Για μένα ταξίδι σημαίνει ανοιχτό μυαλό»

Ο Σάκης Τανιμανίδης, από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ονειρευόταν πάντα το επόμενο ταξίδι του και όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του η Ελλάδα είναι με μεγάλη διαφορά η ομορφότερη χώρα του κόσμου! .

-Ταξιδιάρης από κούνια;

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ονειρευόμουν πάντα το επόμενο ταξίδι μου. Με εκφράζει απόλυτα το ρητό που λέει “Αν είναι να ξοδέψεις κάπου χρήματα, τότε περισσότερο από οτιδήποτε αξίζει να τα ξοδέψεις σε ταξίδια!”».

-Τι σημαίνει

για σας ταξίδι;

«Για μένα ταξίδι είναι ανοιχτό μυαλό, είναι σοκ, είναι διάθεση για καινούργιες καταστάσεις και γνωριμίες και, πάνω απ’ όλα, είναι αλλαγή! Όταν πας κάπου ταξίδι, αλλάζεις την καθημερινότητα σου. Αν εγώ ταξιδεύω για επαγγελματικούς λόγους τέσσερις φορές τη βδομάδα στο Λονδίνο, τότε δεν θεωρώ ταξίδι μία από αυτές τις διαδρομές. Αν εσύ, από την άλλη, δεν έχεις πάει ποτέ στην Ευρώπη και αύριο πετάς για Λονδίνο, τότε ετοιμάσου για ένα έντονο ταξίδι!».

– Ο κίνδυνος είναι στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας σας;

«Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η διάθεση μου να ξεπεράσω τα όρια μου, να δοκιμάσω ουσιαστικά τον εαυτό μου σε διάφορες καταστάσεις και να δω αν “μπορώ”» εξήγησε στον Τηλεθεατή.

Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου;

«Ναι, η Ελλάδα είναι με μεγάλη διαφορά η ομορφότερη χώρα του κόσμου! Είμαστε πραγματικά τυχεροί που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ. Είναι όμως κρίμα που έχουμε καταφέρει με την απερισκεψία μας να φτάσουμε την Ελλάδα μας σε τέτοιο σημείο, που παράγοντες κοινωνικοί την καθιστούν ανυπόφορη για την καθημερινή διαβίωση του απλού πολίτη. Το αν δηλαδή το 60% των νέων ανθρώπων δεν έχουν δουλειά, δεν έχει να κάνει με την ομορφιά της Ελλάδα ως χώρας, έχει να κάνει με τον κάλο που έχουν κάποιοι στον εγκέφαλο -βλέπε κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρονιά!».

The post Σάκης Τανιμανίδης: «Για μένα ταξίδι σημαίνει ανοιχτό μυαλό» appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα