Πώς θα καθαρίσετε τα πινέλα σας ακολουθώντας 4 εύκολα βήματα

Ένα είναι το σίγουρο: Τα πινέλα σας τις γιορτές έκαναν υπερωρίες. Και μάλιστα με υφές πολύ δυνατές αφού έπρεπε το μακιγιάζ να παραμείνει αναλλοίωτο όλο το βράδυ. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τα περιποιηθείτε. Ο καθαρισμός των πινέλων είναι πολύ βασικός αφού έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα σας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη περίπτωση ερεθισμών ή και μολύνσεων.

Επίσης όλες μας τα έχουμε σε κοινή θέα και όχι μέσα σε κάποιο νεσεσέρ ή συρτάρι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκόνη και μικρόβια δεν φτάνουν εκεί.

Οι

ειδικοί λοιπόν μας λένε τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού. Αρκεί να ακολουθήσουμε 4 εύκολα βήματα.

Καθαρισμός: Αρχικά πρέπει να επιλέξετε το σωστό προϊόν καθαρισμού ειδικό για τα πινέλα σας. Θα τα βρείτε στα beauty καταστήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για παιδιά ή προϊόν ντεμακιγιάζ. Βάλτε μικρή ποσότητα του προϊόντος μέσα σε ένα δοχείο με χλιαρό νερό. Βυθίστε τα πινέλα σας στο νερό και αφήστε τα για λίγα λεπτά.

Ενυδάτωση: Όπως ακριβώς και τα μαλλιά σας έτσι και η τρίχα των πινέλων χρειάζεται ενυδάτωση. Αναμίξετε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με σαπούνι και απλώστε το μείγμα σε κάθε πινέλο ξεχωριστά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα καθαρά.

Δώστε τους ξανά σχήμα: Απαλά με τα δάχτυλα σας απομακρύνετε το νερό που έχει παραμείνει στις τρίχες των πινέλων. Πρέπει να αποκτήσουν και πάλι το αρχικό τους σχήμα πριν στεγνώσουν. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήστε το προστατευτικό τους κάλυμμα αφού αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του.

Στέγνωμα: Ο καλύτερος τρόπος είναι να στεγνώσουν φυσικά που σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσετε όλα μαζί σε ένα δοχείο για μία μέρα. Προηγουμένως μπορείτε να τα ταμπονάρετε με μία πετσέτα η οποία θα τραβήξει την υγρασία. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε τα πινέλα πάνω σε μία καθαρή πετσέτα για 24 περίπου ώρες.

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε μία φορά το μήνα ειδικά αν χρησιμοποιείτε καθημερινά τα πινέλα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Το μυστικό της Khloe Kardashian για τέλειο και κυρίως λαμπερό δέρμα

Αν αποφασίσατε να κόψετε τα μαλλιά σας σε μακρύ bob βρείτε αυτό που σας ταιριάζει

Keywords
Τυχαία Θέματα