Πώς και σε πόσο διάστημα μπορούμε να απαλλαγούμε οριστικά από την κυτταρίτιδα

«Η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα είναι το λεμφικό μασσάζ (λεμφοντραινάζ) σε συνδυασμό με λιπολυτικό καλλυντικό για το σπίτι», μας λέει η Θεανώ Μπέλλα και εξηγεί «Το λεμφικό μασσάζ είναι απαλό και γίνεται με συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήσεων από έμπειρες αισθητικούς και μασέρ. Είναι το μόνο μασάζ που απομακρύνει γρήγορα και σωστά την συσσωρευμένη λέμφο και επαναφέρει σταδιακά την φυσιολογική αρχιτεκτονική στον διαταραγμένο λιπώδη ιστό». Όπως τονίζει «Το σκληρό μασάζ αντενδείκνυται στην κυτταρίτιδα, διότι επιτείνει τον ερεθισμό στο ήδη ερεθισμένο δέρμα».

Το μασάζ είναι ιδανικό να συνδυάζεται με κάποιο λιπολυτικό καλλυντικό. «Συνήθως περιέχει καφεΐνη, λεμφοδιεγερτικά αιθέρια έλαια και αναγεννητικές βιταμίνες (Α, Ε, C) που λειτουργούν ιστοσυσφικτικά», μας λέει. «Και άλλες μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην κυτταρίτιδα, όπως λέιζερ, ιοντοφόρηση, παλμική ενέργεια και ραδιοκύματα, αλλά το λεμφικό μασσάζ (με το χέρι) παραμένει η καλύτερη».

Σε πόσο καιρό βλέπουμε ουσιαστικά αποτελέσματα; Η Θεανώ επισημαίνει πως «Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα με το λεμφικό μασσάζ στις πρώτες συνεδρίες δεν οφείλονται σε πραγματική λιπόλυση, αλλά σε μαζική απομάκρυνση τού συσσωρευμένου νερού από τον διαταραγμένο λιπώδη ιστό. Η πραγματική λιπόλυση έρχεται αργότερα, έτσι το λεμφοντραινάζ (ή άλλη μέθοδος) πρέπει να συνεχίζεται επί μερικές εβδομάδες».

Τι άλλο μας βοηθά να μην επανέλθει η κυτταρίτιδα; «Η κίνηση βοηθά πολύ. Το περπάτημα και ελαφρές ασκήσεις αρκούν, ενώ το κολύμπι είναι ακόμη καλύτερο. Η διατροφή πρέπει να δίνει έμφαση στα λαχανικά και να αποφεύγει τον πολύ καφέ, τα σακχαρούχα αναψυκτικά και τα πολλά άλατα».

Έτσι, με τον συνδυασμό της μεθόδου και τού ιστοσυσφικτικού καλλυντικού, η περιοχή με κυτταρίτιδα γίνεται σταδιακά σφριγηλή και αποκτά ομαλό δερματικό ανάγλυφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα