Πώς Μπορώ να Κάνω πιο Ζεστό ένα Σπίτι που Είναι σε Μαύρες, Γκρι και Λευκές Αποχρώσεις;

Η αναγνώστριά μας, κα Μαρίνα από την Κύπρο, θέλει να μάθει πως μπορεί να κάνει το σπίτι της πιο ζεστό: «Εδώ και ενάμισι χρόνο μπήκαμε στο σπίτι μας. Το έχω στα χρώματα γκρι, μαύρο και λευκό. Τώρα θέλω να το κάνω πιο ζεστό. Τι να κάνω; Τα πορτοπαράθυρα και η κουζίνα είναι γκρι, το σαλόνι μαύρο και μικρό. Οι τοίχοι είναι

λευκοί».

Τα χρώματα μαύρο, άσπρο και γκρι είναι ιδανικά αν θέλετε έναν χώρο με έντονες αντιθέσεις. Ωστόσο, συχνά μπορεί να δώσουν την αίσθηση ότι το σπίτι είναι «κρύο».

Το γκρι είναι ένα χρώμα ουδέτερο που τείνει να αντικαταστήσει το λευκό στη μοντέρνα διακόσμηση. Είναι κομψό και έχει την ικανότητα να αναδεικνύει τα χρώματα με τα οποία συνδυάζεται. Γι αυτό, λοιπόν, σας προτείνουμε να το διατηρήσετε ως βάση. Αυτό στο οποίο πρέπει να δώσετε σημασία είναι το μαύρο σαλόνι.

Η διακόσμηση γύρω από μαύρα έπιπλα δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, γι αυτό πρέπει να την διαχειριστείτε έξυπνα, ώστε ο χώρος σας να μη δείχνει μικρός και σκοτεινός. Ο στόχος σας είναι να φέρετε στο σαλόνι όσο περισσότερο φως γίνεται για να φαίνεται αέρινος και φωτεινός. Διατηρήστε τους τοίχους σας λευκούς – θα «απλώσουν» το φως στον χώρο και θα τον κάνουν να φαίνεται πιο ανοιχτός.

Αν και δεν έχουμε πλήρη εικόνα του χώρου σας, σας προτείνουμε να επιδιώξετε και ένα ανοιχτό πάτωμα. Αν το πάτωμά σας είναι σε σκούρο χρώμα, τότε ένα χαλί ή μια μοκέτα σε ένα ουδέτερο ανοιχτό χρώμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Μπορείτε, ακόμα, να «σπάσετε» τον μαύρο καναπέ σας, τοποθετώντας πολλά ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια.

Ας δούμε, τώρα, πιο συγκεκριμένα την ερώτησή σας. Για να γίνει πιο ζεστός ο χώρος θα χρειαστεί να ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας μερικά θερμά χρώματα. Με τα δεδομένα που μας δίνετε, η πιο εύκολη και πιο πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αντικείμενα: χρωματιστά μαξιλάρια και έργα τέχνης στον τοίχο είναι κάποιες πολύ λειτουργικές ιδέες.

Ένας άλλος τρόπος που θα βοηθήσει τον χώρο σας να γίνει πιο ζεστός είναι τα φυτά. Βάλτε 2-3 μεγάλα φυτά σε μερικά σημεία. Θα φέρουν χρώμα και θα δώσουν μια γήινη και φυσική αίσθηση στον χώρο.

Σε γενικές γραμμές, προσθέστε μικρές δόσεις χρώματος σε πολλά και διαφορετικά σημεία του σπιτιού σας και θα δείτε πως ο χώρος σας, με αυτές τις μικρές αλλαγές, θα γίνει πολύ ζεστός και φιλόξενος.

Πηγή: Spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα