Πόπη Τσαπανίδου: «Έχω βρεθεί και εγώ σε εμπόλεμη ζώνη, τρέμει η ψυχή σου με τον ήχο των εκρήξεων»

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας μας έχουν στείλει δημοσιογράφους και συνεργεία στην Ουκρανία, προκειμένου να καλύψουν το ρεπορτάζ του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία.

Το βράδυ της Παρασκευής 25/2, η Πόπη Τσαπανίδου, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αναφέρθηκε στον απεσταλμένο Σωτήρη Δανέζη, ο οποίος βρίσκεται στη Μαριούπολη. Ο δημοσιογράφος μετέφερε όσα συμβαίνουν εκεί, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ παράλληλα ακουγόταν ο ήχος των εκρήξεων.

Η Πόπη Τσαπανίδου,

συγκινημένη από τη στάση του συναδέλφου της, διέκοψε για λίγο τη ροή του δελτίου ειδήσεων και αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το πολεμικό ρεπορτάζ. Η παρουσιάστρια θυμήθηκε και μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τις εφιαλτικές στιγμές που έχει ζήσει και εκείνη.

«Πάντως θέλω να σου απευθυνθώ προσωπικά… Με όλη τη συνεργασία που έχουμε αυτά τα χρόνια κι όλη τη συμπάθια που σου τρέφω… Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είσαι τόσο ψύχραιμος σε ένα περιβάλλον που γύρω σου ακούγονται εκρήξεις, ακούγονται μέσα από το μικρόφωνο, που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ κοντά σου.

Κι αν δεν έχεις ακούσει ήχο έκρηξης – έχω βρεθεί κι εγώ σε εμπόλεμη ζώνη και το ξέρω, το θυμάμαι, δεν ξεχνιέται ποτέ αυτό το άκουσμα – δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει. Τρέμει η ψυχή σου, τρέμει όλο σου το σώμα. Είναι ένα βαθιά υπαρξιακό θέμα που ξυπνάει μέσα σου γιατί ο θάνατος είναι εκεί γύρω σου.

Και μένεις εκεί παρά το γεγονός ότι όλοι φεύγουν. Να προσέχεις και εσύ, να προσέχει και το συνεργείο μας. Να είστε πρώτα ασφαλείς και στη συνέχεια δημοσιογράφοι», ήταν τα λόγια της Πόπης Τσαπανίδου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

 Αντώνης Σρόιτερ: Εκτός του κεντρικού δελτίου ειδήσεων – Τι συνέβη;

 Συγκλονίζει Έλληνας του Κιέβου: «Κάτω από το σπίτι μου φτιάχνουν χαρακώματα»

 Γιώργος Καράβας: Γενέθλια για τη σύζυγό του! Η φωτογραφία από τον γάμο τους και τα λόγια αγάπης

Keywords
Τυχαία Θέματα