Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο

Εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο, από τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής και τους απεσταλμένους ελληνικών ΜΜΕ, δρομολογήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι απεσταλμένοι των ελληνικών ΜΜΕ, είχαν λάβει ισχυρή σύσταση να μην διαμείνουν σε ξενοδοχεία για λόγους ασφαλείας, αλλά να παραμείνουν στον χώρο της πρεσβείας, που διαθέτει και καταφύγιο.

Η απόφαση για εκκένωση ελήφθη μετά από πρόταση του πρέσβη και έλαβε αμέσως

έγκριση του ΥΠΕΞ από την Αθήνα, καθώς προελαύνουν τα ρωσικά στρατεύματα, που έχουν θέσει υπό “πολιορκία” την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ανάμεσα στους Έλληνες που αποχωρούν από το κτήριο της πρεσβείας, είναι οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1. Με αυτοκινητοπομπή και κατόπιν συνεννοήσεων του πρέσβη, η μεταφορά σε ασφαλέστερη περιοχή θα γίνει οδικώς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

“Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο, ο Πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη.

Η αποχώρηση του προσωπικού της Πρεσβείας, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν, θα πραγματοποιηθεί οδικώς. Μέχρι νεωτέρας, τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργεία. Την επιτόπια κατάσταση επικινδυνότητας κρίνουν οι επικεφαλής των Αρχών αυτών.”

Πηγή: Ant1 news.gr

Διαβάστε ακόμα:

 Πάτρα: Νέες αναρτήσεις της μητέρας βλέπουν το φως – Πώς βίωνε τις εγκυμοσύνες και τη μητρότητα

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Kάτια Δέδε για την οικογένειά της -«Ο πατέρας μου και οι αδερφοί μου είναι εκεί»

 Φως στο Τούνελ: Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της εκπομπής για το θρίλερ της Πάτρας…

Keywords
Τυχαία Θέματα