Πέτρος Συρίγος: Πεντανόστιμο χοιρινό με σέλινο και γιαούρτι!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Πεντανόστιμο χοιρινό με σέλινο και γιαούρτι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

2 κιλά χοιρινή ελιά

5 πράσα

2 λευκά κρεμμύδια

1 μάτσο σέλινο (φύλλα)

1 κύβο λαχανικών

100 ml κρασί

4 τμχ σέλερι

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα με γιαούρτι

3 κ.σ γιαούρτι

2 κ.σ μουστάρδα

1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

1 ½ κούπα ζωμό από το χοιρινό

2 κρεμμύδια φρέσκα

Εκτέλεση

Κόβουμε

το χοιρινό σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από αλεύρι. Κόβουμε τα πράσα σε φέτες 5εκ, καθαρίζουμε με έναν πατατοκαθαριστή το σέλερι και κόβουμε όπως το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από  το σέλινο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια χοιρινό από  όλες τις πλευρές μέχρι να  πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, το σέλερι και σοτάρουμε για λίγο.

Προσθέτουμε πάλι μέσα το κρέας, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο και 1 ½ λίτρο νερό. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα και ελέγχουμε αν θα χρειαστεί έξτρα νερό. Όταν θα είναι έτοιμο θα πρέπει να υπάρχει υγρό μέσα ώστε να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Παίρνουμε σιγά σιγά υγρό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς.

Δεν θα πρέπει να είναι καυτό το υγρό της κατσαρόλας, γιατί θα μας κόψει το γιαούρτι. Παίρνουμε ½ -2 κούπες περίπου, έπειτα ρίχνουμε όλη την ποσότητα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι φρέσκο και γαρνίρουμε.

Τιπς

Το πέρασμα από αλεύρι βοηθάει στο να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας μας στο σοτάρισμα και να μας δέσει τη σάλτσα.

Το σέλερι πάντα πρέπει να το καθαρίζουμε με πατατοκαθαριστή γιατί έχει ίνες που πρέπει να αφαιρούνται.

Προσοχή όταν πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα, το υγρό που θα περνούμε από την κατσαρόλα δεν θα πρέπει να είναι καυτό γιατί θα μας κόψει το γιαούρτι και δεν θα βγει δεμένη η σάλτσα μας.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα