Πέτρος Συρίγος: Μαριναρισμένο ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο φούρνου!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Μαριναρισμένο ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο φούρνου! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

ΥΛΙΚΑ:

3 σούβλες 35 εκατοστών η κάθε μια

600 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι

3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

2 κ.τ.σ λευκό κρασί

1 κ.τ.σ μουστάρδα

2 κ.τ.σ χυμό λεμονί

2 κ.τ.σ γιαούρτι στραγγιστό

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 κόκκινη Πιπεριά

1

κίτρινη Πιπέρια

1 πράσινη Πιπέρια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 4 εκατοστών Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια των 4 εκατοστών.  Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας το τεμαχισμένο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε την μαρινάδα, βάζουμε όλα τα υλικά ( ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, κρασί, γιαούρτι, σκόρδο, πάπρικα καπνιστή και το τριμμένο θυμάρι) τα ανακατεύουμε, μετά βάζουμε και τα τεμαχισμένο μπούτι κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου στις σούβλες, βάζοντας εναλλάξ από ένα κομμάτι πιπεριάς (ένα από κάθε χρώμα) και ένα κομμάτι κρεμμύδι  και όταν τα ολοκληρώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο.

Καλά θα είναι να μείνουν στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα ψήσουμε (ξεσκέπαστα για να στεγνώσουν). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις

Ψήνουμε τα κοντοσούβλια σε ένα βαθύ ταψί ( 30 εκτ. Μήκος και 25 εκτ. Πλάτος) με λίγο νερό, ακουμπώντας στις δυο άκρες του ταψιού στις δυο άκρες από τις σούβλες με το κοτόπουλο και έτσι τα κοντοσούβλια θα ψηθούν χωρίς να ακουμπούν στο ταψί.

Ενναλακτικά ακουμπάμε πάνω στην σχάρα του φούρνο και από κάτω τοποθετούμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου τα 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. καλή όρεξη!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα