Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29/12, καθώς η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Το λυπηρό γεγονός ανακοίνωσε ο οίκος μόδας που είχε ιδρύσει, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στους θαυμαστές της.

Η Vivienne Westwood πέθανε

ειρηνικά περιτριγυρισμένη από τα μέλη της οικογένειάς της. Ο σύζυγος και δημιουργικός συνεργάτης της 81χρονης, Andreas Kronthaler, δήλωσε: «Θα συνεχίσω να έχω τη Vivienne στην καρδιά μου. Δουλέψαμε μέχρι τέλους και μου έδωσε πολλά πράγματα να ασχοληθώ. Σε ευχαριστώ αγάπη μου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Ποια ήταν η Vivienne Westwood

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 στην κομητεία του Ντέρμπισαϊρ της Βρετανίας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο και αργότερα έγινε δάσκαλα, τελικά όμως ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της μόδας. Το 1969 άνοιξε κατάστημα με την ονομασία «Let it Rock» στην Κίνγκς Ρόουντ του Λονδίνου, το οποίο ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ.

Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές (1990, 1992, 1998 και 2003) με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της. Έχει παντρευτεί τρεις φορές, έχει δυο γιους και μια εγγονή.

Θεωρείται αντισυμβατική, καθώς έχει επανειλημμένα προκαλέσει έκπληξη στη διεθνή κοινότητα με τις προκλητικές και πρωτοποριακές της επιλογές (που σχετίζονται και την δική της εμφάνιση), στην παρουσίαση των δημιουργιών της.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Διαβάστε ακόμα:

 Γενέθλια για τη Τζένη Μελιτά! Το μακροσκελές κείμενο και η ξεχωριστή έκπληξη

 Πελέ: «Ραγίζει» καρδιές η ανάρτηση της κόρης του, μετά τον θάνατό του

 Eurovision 2023: Αυτά είναι τα τρία τραγούδια που προηγούνται μετά την ψηφοφορία του κοινού

Keywords
Τυχαία Θέματα