Πείτε ναι στις αλογοουρές και πλεξούδες αρκεί να μην είναι σφιχτές

Οι σφιχτές αλογοουρές, πιασμένες ψηλά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν. Μην μου πείτε ότι δεν ζηλέψατε τα looks της Kim Kardashian και της Ariana Grande γιατί θα πείτε ψέματα. Όσο αφορά την Grande μάλιστα τέθηκε θέμα πριν από λίγο καιρό για την πολύ-πολύ σφιχτή αλογοουρά της αφού ρωτήθηκε αν την πονάει. Και φυσικά εκείνη απάντησε θετικά αν και στη συνέχεια δήλωσε ότι το έχει συνηθίσει.

Παρ’ όλα αυτά πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε με φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram

τα φυσικά, σγουρά και μέχρι τους ώμους μαλλιά της. Αυτό σημαίνει ότι αραιά και που και ειδικά όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις αφήνει τα μαλλιά της στην ησυχία τους.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande) στις 10 Φεβ, 2019 στις 5:49 μμ PST

Οι ειδικοί βέβαια κατά καιρούς μας συμβουλεύουν όσο αφορά τις σφιχτές αλογοουρές και πλεξούδες και πόσο κακό μπορούν να κάνουν στην τρίχα. Στο σημείο που πιάνουμε τα μαλλιά μας τόσο σφιχτά η τρίχα σπάει και δημιουργείτε ψαλίδα. Και μάλιστα σε ένα σημείο που βρίσκεται ψηλά οπότε δεν διορθώνεται.

Άποψη για το συγκεκριμένο θέμα έχουν και οι δερματολόγοι αφού μετά από έρευνες ανακάλυψαν ότι τα πιασμένα μαλλιά σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν και αλωπεκίαση. Αυτό σημαίνει ότι αραιώνουν επικίνδυνα τα μαλλιά και κάποιες φορές η θεραπεία είναι χρονοβόρα. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα μαλλιά δεν επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις 8 Οκτ, 2018 στις 8:02 πμ PDT

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν: Το πολύ σφιχτό πιάσιμο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, σπάσιμο της τρίχα, ψαλίδα και πτώση.

Κι επειδή δεν θέλετε τίποτα απ’ όλα αυτά να σας συμβεί θα πρέπει μεν να πιάνετε τα μαλλιά σας αφού αγαπάτε το συγκεκριμένο look αλλά ήρεμα και χαλαρά. Υπάρχουν άλλωστε άπειρα αξεσουάρ πλέον όπως για παράδειγμα τα scrunchies που είναι hugh trend και παράλληλα δεν ταλαιπωρούν την τρίχα. Επίσης μπορείτε να πιάνετε τα μαλλιά σας με δύο ωραιότατα pins δεξιά και αριστερά αν σας ενοχλούν τόσο. Και μην ξεχνάτε ότι η τάση της επόμενης σεζόν θέλει την αλογοουρά χαμηλά.

Διαβάστε ακόμη:

Βραβεία Oscar: Τα ωραιότερα beauty looks όλων των εποχών (μέρος α’)

Βραβεία Όσκαρ: Τα ωραιότερα beauty looks όλων των εποχών (μέρος β’)

Keywords
Τυχαία Θέματα