Πειραιάς: Στον εισαγγελέα οι τέσσερις άνθρωποι που συνελήφθησαν για τον θάνατο του 36χρονου

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει δύο άνδρες του πληρώματος του Blue Horizon να σπρώχνουν και τελικά να ρίχνουν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι τέσσερις άνθρωποι που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον θάνατο του άτυχου άνδρα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια πράξη

τους, όπως μετέφερε η εκπομπή «Live news».

Τα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού και για παραβίαση άρθρων του Κώδικα Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου. Πρόκειται για τον καπετάνιο και τρία μέλη του πληρώματος,τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό του καταστρώματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας μετά τον θάνατο του 36χρονου

Ο ύπαρχος του πλοίου υποστηρίζει πως ο 36χρονος δεν έπεσε στη θάλασσα από δικό του σπρώξιμο αλλά γλίστρησε και βρέθηκε στο κενό. Ωστόσο, ακόμα και έτσι να είχε συμβεί, ο ίδιος έπρεπε να δώσει εντολή για να ξεκινήσει ταχύτατα η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο, ο ίδιος μιλάει στον ασύρματο, ο καταπέλτης ανεβαίνει και το πλοίο απομακρύνεται μπροστά σε γενική κατάπληξη. Το πλοίο πήρε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και ακολούθησαν οι συλλήψεις των τεσσάρων ανθρώπων.

Η διοίκηση της Attica Group, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει: «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Ο 36χρονος φαίνεται πως είχε βγάλει εισιτήριο για το ταξίδι του, είχε ανέβει στο πλοίο λίγο νωρίτερα, όμως για άγνωστο λόγο είχε εξέλθει από αυτό για κάποια ώρα και έτρεχε να προλάβει να επιστρέψει πριν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε ακόμα:

 Άδωνις Γεωργιάδης: «Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει»

 Νένα Χρονοπούλου: «Σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ»

 Κωνσταντίνος Μπιμπής: «Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες και υπάρχουν ακόμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα