Πάτρα: Η υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας -«Διήρκησε πενήντα πέντε ολόκληρα λεπτά»

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε το βράδυ της Παρασκευής η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Η ίδια περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας, αλλά και την καθυστέρηση της μητέρας στο να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό.

«Το πιο σημαντικό είναι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν μία ολιγωρία της μαμάς να τους ειδοποιήσει, παρότι βρίσκονταν πολύ κοντά στο θάλαμο νοσηλείας του παιδιού. Το νοσοκομείο

εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Ήταν μεγάλο σοκ για εκείνους. Οι προσπάθειες ήταν συνταρακτικές και μέχρι και σήμερα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Έπεσαν όλοι πάνω στο παιδί. Και μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως η ανάνηψη διήρκησε πενήντα πέντε ολόκληρα λεπτά. Το παιδί είχε ήδη φύγει και οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να το επαναφέρουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα. Μαστοράκου.

Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ακόμη πως το γεγονός ότι τα αναφερόμενα επεισόδια διαπιστώνονταν πάντα εκτός ΜΕΘ και εκτός της ιατρικής παρακολούθησης, προξένησε την απορία και το ενδιαφέρον των γιατρών.

Διαβάστε ακόμα:

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Ρώτησα τον λόγο από τον Γιώργο Κιμούλη»

Δήμος Βερύκιος: «Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχασε στα media το αστρονομικό ποσό των 475 εκατομμυρίων ευρώ»

Μάρκος Σεφερλής-Έλενα Τσαβαλιά: «Αν δεν ήταν ο γιος μας μπορεί να μην είμασταν μαζί»

Keywords
Τυχαία Θέματα