Πασχαλινό τσουρέκι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Στο μούλτι χτυπάμε μαζί με λίγη από την ζάχαρη μας την μαστίχα, το μαχλέπι και το κάρδαμο μεχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό για παρά πολύ λίγο μέχρι δηλαδή να γίνει ελάχιστα χλιαρό και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, τη μαγιά και το 1/4 από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα και αφού ξεκουραστεί τοποθετόντας το γάντζο στο μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας ανακατεύοντας σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ελαστικό

ζυμάρι. Έπειτα αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνούμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα. Αφού ξεκουραστεί κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη μας φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας στα σχέδια που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Έπειτα αφήνουμε τα τσουρέκια μας χωρίς να τα σκεπάσουμε για μια ώρα να φουσκώσουν και αφού φουσκώσουν σε ενα μπολάκι χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά της σούπας γάλα και τα περνάμε με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Δείτε τα υλικά στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα