Πανελλαδικές 2017: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επίσπευση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε να ανακοινωθούν οι βάσεις στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κατέστη δυνατή καθώς

οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ύψος των βάσεων εισαγωγής. Καταλυτικό ρόλο ως προς αυτό αναμένεται ότι θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.

Με το «20» να είναι ο βαθμός μόλις 35 υποψηφίων επί συνόλου 20.425, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Περισσότερα στον Ant1news

Keywords
Τυχαία Θέματα