Παλέτες σκιών: Όσα πρέπει να ξέρεις!

Οι γυναίκες είμαστε επιρρεπείς στην αγορά προϊόντων μακιγιάζ, χωρίς όμως να ξέρουμε αν μας ταιριάζουν και χωρίς καν να είμαστε σίγουρες πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Ειδικά με τις παλέτες, μαγευόμαστε από τους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας αποζημιώνει.

Γι’ αυτό, ο παρακάτω οδηγός για παλέτες μακιγιάζ θα σε σώσει!

Πώς να εφαρμόσεις σωστά τη σκιά

Όλα εξαρτώνται από το σχήμα και το μέγεθος των ματιών σου για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Έχοντας την κατάλληλη παλέτα σκιών, μπορείς να κάνεις το μακιγιάζ σου να κεντρίσει

τα βλέμματα και τα μάτια σου να δείχνουν απλά υπέροχα, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές!

Αν έχεις στρογγυλά μάτια…

Θα πρέπει το αποτέλεσμα να κάνει τα μάτια σου πιο αμυγδαλωτά: Ξεκίνησε με ένα σκούρο eyeliner από την εσωτερική γωνία του ματιού τραβώντας μια ευθεία ή cat-eye γραμμή κατά μήκος του βλεφάρου.

Προτίμησε ανοιχτόχρωμες παλέτες σκιών για την εσωτερική γωνία και συνέχισε τονίζοντας το σημείο πάνω από τις βλεφαρίδες με ένα πιο σκούρο χρώμα.

Ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με μια σκιά αρκετά πιο σκούρα για τη γραμμή στις καμάρες, ανακατεύοντάς τη προς τη μέση… και ιδού τα πιο μεγάλα μάτια!

Αν απέχουν λίγο μεταξύ τους…

Εδώ, ο σκοπός είναι τα μάτια να φαίνονται πιο μακριά το ένα από τα άλλο. Και εδώ, οι παλέτες μακιγιάζ, που θα επιλέξεις, πρέπει να έχουν ποικίλα χρώματα.

Αρχικά, βάζεις μια ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία αλλά και σε όλο το καπάκι του βλεφάρου. Το ίδιο χρώμα ή κάτι πιο ουδέτερο από την παλέτα σκιών σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατά μήκος όλου του βλεφάρου.

Για το κλείσιμο, προτίμησε μια πιο σκούρα σκιά για την εξωτερική γωνία, τοποθετώντας τη με κυκλικές κινήσεις. Μην ξεχνάς τη μάσκαρα, δίνοντας παραπάνω ένταση στις εξωτερικές βλεφαρίδες.

Αν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Να ξεκαθαρίσουμε πως για να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, η απόσταση των ματιών σου θα πρέπει να ξεπερνά το μήκος ενός ματιού. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι παλέτες μακιγιάζ σου θα πρέπει να βοηθούν, ώστε να μικρύνεις αυτό το κενό.

Σε αυτή την περίπτωση, επίλεξε από την παλέτα σου μια ουδέτερη σκιά για το καπάκι του βλεφάρου και μετά, μια πιο σκούρα για το εσωτερικό του ματιού. Στη συνέχεια, εφάρμοσε τη μάσκαρα περισσότερο στις μέσα βλεφαρίδες και λιγότερο στις πιο έξω. Με αυτή την τεχνική καταφέρνεις μια φαινομενικά μικρότερη απόσταση στα μάτια σου.

Αν έχεις μάτια με καθοδική τάση…

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα κάνεις να φαίνονται πιο ανοιχτά και ίσια. Γι’ αυτό, οι παλέτες σκιών που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ζεστές αποχρώσεις και να τις απλώνεις προς τα πάνω.

Προτίμησε ακόμη το eyeliner σε cat-eye μορφή, που προσθέτει το εφέ που χρειάζεσαι, αλλά απόφυγε το smokey eye.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό το άρωμα χωράει στην τσέπη μας!

Τα hair looks της Victoria Beckham τα τελευταία 20 χρόνια πραγματικά έχουν ενδιαφέρον

Keywords
Τυχαία Θέματα