Παχαίνει η γυμναστική; Κι όμως…

Έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο μήνες τώρα και αντί να αποκτήσεις το fit κορμί που πάντα ονειρευόσουν, βλέπεις τα νούμερα στην ζυγαριά να ανεβαίνουν; Ίσως σε αυτό να φταίει η γυμναστική καθώς πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως η έντονη άθληση ίσως και να μας παχαίνει…

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Loyola του Σικάγο, η έντονη γυμναστική μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από ένα fit κορμί. Συχνά η εξάντληση του οργανισμού από την έντονη άσκηση μπορεί να αυξήσει την όρεξη και να μας οδηγήσει να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Το πρόβλημα βέβαια είναι όταν δεν δίνουμε βάση στις τροφές που προσλαμβάνουμε.

Για να το αποφύγουμε, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στην σωματική δραστηριότητα και να παραγκωνίζουμε την ισορροπημένη διατροφή. Μην παραλείπεις κανένα γεύμα λοιπόν και φρόντισε να τρως ακριβώς όσο απαιτούν οι ενεργειακές σου ανάγκες, ούτε λιγότερο αλλά ούτε και περισσότερο. Καλό θα ήταν, αφού ασκείσαι έντονα να συμβουλευτείς και έναν διατροφολόγο που θα σε προμηθεύσει με ένα πρόγραμμα διατροφής ώστε να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ειδικά πρωτεΐνη που χρειάζεσαι απαραιτήτως εφόσον αθλείσαι.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 apps που χρειάζεσαι για να χάσεις κιλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα