Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μέθοδο αποτρίχωσης sugaring

Τι κι αν είστε κλεισμένες στο σπίτι; Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα κάνετε αποτρίχωση. Είπαμε άλλωστε, είναι η καλύτερη αφορμή για να περιποιηθείτε πρόσωπο και σώμα όσο ποτέ άλλοτε. Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και nail bars είναι κλειστά κι αυτό σημαίνει πως περνάμε την DIY περίοδο και θα μάθετε να κάνετε μανικιούρ, καθαρισμό και βαφή στα μαλλιά μόνες στο σπίτι.

Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα

της αποτρίχωσης κι αν σας τελείωσε το κερί, οι ταινίες ή τα ξυραφάκια μη σκάτε. Σας έχουμε το καλύτερο και λέγεται sugaring. 

Τι είναι όμως το sugaring; Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδο αποτρίχωσης που προέρχεται από την Αίγυπτο. Το μίγμα αποτελείται από ζάχαρη, λεμόνι και χλιαρό νερό. Έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τρίχες όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης. Το απλώνετε ακριβώς όπως και το κερί και το τραβάτε με φορά αντίθετη από εκείνη της τρίχας.

Σε τι διαφέρει από το κερί: Η βασική τους διαφορά είναι η σύνθεση. Το κερί υπάρχει περίπτωση να περιέχει συνθετικά συστατικά σε αντίθεση με το sugaring που αποτελείται από τρία απόλυτα φυσικά και αυτό σημαίνει πως είναι υποαλλεργικό και ασφαλές για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Επίσης πονάει λιγότερο απ’ ότι το κερί.

Σε ποια σημεία του σώματος μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε: Επιτρέπεται σε όλο το σώμα αν και οι περισσότερες γυναίκες το θεωρούν κατάλληλο για το  Brazilian. Η περιοχή του bikini άλλωστε είναι και η πιο ευαίσθητη, εκείνη που πονάει περισσότερο. Επειδή λοιπόν το  sugaring είναι λιγότερο επώδυνο από το κερί θεωρείται η καλύτερη λύση. Επίσης είναι ότι καλύτερο για όλες εσάς που θέλετε να σταματήσετε τη χρήση του ξυραφιού αλλά σας πιάνει πανικός στην ιδέα του κεριού.

Όσο αφορά τώρα το πρόσωπο οι ειδικοί προτείνουν να το αποφύγετε. Ειδικά αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, ευαισθησίας ή ερεθισμών. 

Από σήμερα λοιπόν αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση θα βρείτε τα υλικά στην κουζίνα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πως θα καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ όπως οι επαγγελματίες

H Jennifer Lopez έβαψε τα μαλλιά της ακολουθώντας το μεγαλύτερο trend της χρονιάς!

Keywords
Τυχαία Θέματα