Οι νέοι κανόνες στο make up τώρα που είναι Χειμώνας και φοράτε μάσκα προστασίας!

Στο 1ο lockdown σας είχαμε αποκαλύψει όλα τα μυστικά των beauty experts, όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας αλλά και στο μακιγιάζ αφού οι κανόνες είχαν αλλάξει λόγω της μάσκας προστασίας που έπρεπε να φοράτε.

Ήρθε, δυστυχώς και το Νο2 (lockdown) και αυτή τη φορά στα μέσα του φθινοπώρου. Και αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται για

άλλη μια φορά να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

Η μάσκα παραμένει σταθερή στο πρόσωπο, καλύπτοντας μύτη και χείλη κι εσείς πρέπει να κάνετε ότι χρειάζεται για να παραμείνει το δέρμα σας τέλειο και το μακιγιάζ σας ανάλογο των περιστάσεων. Δείτε λοιπόν στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες.

Ξεκινάτε με τη σωστή περιποίηση: Πριν απλώσετε οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ θα πρέπει η επιδερμίδα σας να είναι πλούσια ενυδατωμένη. Τώρα που η θερμοκρασία κατεβαίνει τα προϊόντα περιποίησης θα πρέπει να περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στη βραδινή σας ρουτίνα. Όταν δηλαδή αφαιρείτε τη μάσκα και δεν πρόκειται να την φορέσετε ξανά μέχρι το επόμενο πρωί.

Ένας ορός με βιταμίνη C είναι ό,τι καλύτερο αφού χαρίζει έξτρα λάμψη. Η ενυδατική σας κρέμα θα πρέπει να περιέχει φυσικά συστατικά χωρίς άρωμα ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Pure Shots Night Reboot Serum

Αποφύγετε τις βαριές φόρμουλες φον ντε τεν και κονσίλερ: Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε θα πρέπει να επιλέξετε τις ελαφριές και ενυδατικές συνθέσεις. Για μεγαλύτερη σταθερότητα χρησιμοποιείστε μια setting powder ή spray.

Laura Mercier Setting Powder

Ουδέτερες αποχρώσεις στα χείλη: Αφού η μάσκα τα καλύπτει καλό είναι να μην φοράτε κραγιόν και να περιοριστείτε στο lip balm. Αν όμως επιμένετε, τότε επιλέξτε μια ουδέτερη και απαλή απόχρωση με πλούσια ενυδατικά στοιχεία. Ή ένα ενυδατικό χειλιών με χρώμα.

Korres Lipbalm, Wild Rosem Tinted Red 

Αδιάβροχο eyeliner: Το έντονο eye make up look είναι η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων μηνών. Μιας και το βλέμμα σας είναι το μόνο που φαίνεται από τη μάσκα επιτρέπεται να υιοθετήσετε ακόμη και το πιο δραματικό look. Δημιουργείστε το ωραιότερο winged liner με αδιάβροχο προϊόν που θα παραμείνει στη θέση του για ώρες.

Fenty Beauty Flyliner Longwear Liquid Eyeliner

Βλεφαρίδες: Για να αποκτήσετε τις τέλειες καμπύλες δεν αρκεί η σωστή μάσκαρα. Ξεκινάτε με το ειδικό ψαλίδι , συνεχίζετε με το primer και καταλήγετε στη μάσκαρα.

Tweezerman Classic Lash Curler

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Οι ειδικοί απαντούν!

Τα 2 beauty essentials που λατρεύει η Victoria Beckham και πρέπει να πάρουν την πρώτη θέση στη χριστουγεννιάτικη λίστα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα