Ο κότσος “μπανάνα” είναι cult και κάνει θραύση στο Instagram

Νομίζω ότι οι περισσότερες από εσάς δεν έχετε κάνει ποτέ κότσο “μπανάνα¨. Σίγουρα όμως υπάρχει μία φωτογραφία της μητέρας ή της γιαγιά σας στα νιάτα τους με το συγκεκριμένο χτένισμα. Το πιθανότερο από γάμο ή κάποια κοινωνική εκδήλωση. Ήταν huge trend στα 60’s. Καλό λοιπόν να τους ζητήσετε να σας μάθουν πως γίνεται γιατί τη φετινή σεζόν θα τον υιοθετήσετε. Είναι αυτή τη στιγμή το Νο 1 trend στο Instagram. Στην πιο εξελιγμένη

μορφή του βέβαια αλλά η κεντρική ιδέα παραμένει ίδια.

Στην ουσία είναι κάτι ανάμεσα σε “french twist” και χαλαρό κότσο. Ο όρος “μπανάνα” προέρχεται από το καμπυλωτό σχήμα του κότσου που θυμίζει έντονα το αγαπημένο φρούτο. Η νέα του εκδοχή βέβαια δεν είναι τόσο περιποιημένη όπως στα 60’s όπου ήταν όλα τα μαλλιά γυρισμένα προς τα μέσα, με extra όγκο και με γερές δόσεις λακ (έτσι έλεγαν το σπρέι χτενίσματος τα παλιά τα χρόνια) ώστε να παραμείνει σταθερός για μέρες . Παράλληλα βέβαια η τρίχα γινόταν άκαμπτη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Φέτος είναι πιο cool και ανέμελος. Μία τούφα μάλιστα παραμένει ελεύθερη, γεγονός που καθιστά το look πιο casual και καθημερινό. Επίσης είναι και λίγο πιο χαμηλός κότσος σε αντίθεση με τον παλιό, τον κλασικό που βρισκόταν στο κέντρο ακριβώς. Φαίνεται απλός και εύκολος. Και είναι ακριβώς έτσι αν δεν τον θέλετε ιδιαίτερα στημένο και περίτεχνο. Βέβαια από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στο Isntagram έχει δημιουργηθεί ένα μικρός πανικός. Και αρκετοί hairstylist ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους δείχνοντας πιο δύσκολους banana buns.

Εσείς θα παραμείνετε στα χαλαρά και εύκολα ώστε να μπορέσετε να κάνετε τον κότσο μόνες στο σπίτι. Θα χρειαστείτε φυσικά μερικά τσιμπιδάκια, σπρέι χτενίσματος για ελαφρύ κράτημα (είπαμε ότι είναι χαλαρός και messy), καλή θέληση και λίγη υπομονή.

Εν τω μεταξύ ψάξαμε και βρήκαμε τους ωραιότερους για εσάς ώστε να επιλέξετε τον αγαπημένο σας.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theorie (@yourtheorie) στις 7 Μάρ, 2017 στις 5:25 μμ PST


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Make-upartist▪️Hairstylist (@kaatbuelens) στις 28 Ιούλ, 2017 στις 3:03 πμ PDT


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theorie (@yourtheorie) στις 21 Ιαν, 2019 στις 6:28 πμ PST


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα