Ο κάκτος είναι η καινοτομία στην περιποίηση της επιδερμίδας

Όταν σκεφτόμαστε τον κάκτο το μυαλό μας πάει σε κάποιον ξεχασμένο που έχουμε στο μπαλκόνι και ποτέ δεν έχουμε ποτίσει ή στην έρημο. Ποτέ και πουθενά αλλού. Δεν είναι όμως έτσι. Οι facialists μας δίνουν μια νέα πληροφορία για την ιδιότητες που έχει και μάλιστα όσο αφορά την επιδερμίδα! Ναι καλά διαβάσατε. Μπορεί να δείχνουν ξηροί και λιγάκι τρομακτικοί με τα μικρά τους αγκάθια αλλά είναι ευεργετικοί τελικά. Κυρίως επειδή έχουν την ιδιότητα σαν φυτά να εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους όσα μόρια νερού βρίσκονται στον αέρα ώστε να

μπορούν να διατηρούνται στην ξηρασία.

Το νερό κάκτου λοιπόν έχει αρχίσει να γίνεται βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ειδικά στην Αμερική. Ε ναι, που αλλού; Μάλιστα οι facialist των celebrities τα προτείνουν στις πελάτισσες τους αφού λόγω των συχνών μετακινήσεων με αεροπλάνο ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από ξηρότητα και αφυδάτωση. Ο λόγος που τα προτιμούν είναι επειδή το νερό κάκτου είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, συστατικό γνωστό για την ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση.

Και δεν θα το πιστέψετε αλλά το είδος του κάκτου που έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα είναι η φραγκοσυκιά ή οποία φύεται στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο! Περιέχει δυνατά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες στη σύνθεση της που χαρίζουν λάμψη, ενυδάτωση ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα σημάδια φθοράς που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Φυσικά τα προϊόντα που περιέχουν νερό κάκτου είναι ιδανικά για όλους τους τύπους επιδερμίδας και περισσότερο για τις ξηρές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση.

Το ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα φυτό όπως ο κάκτος κρύβει μια τόσο μεγάλη δύναμη αλλά όπως βλέπετε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνεται γνωστό ότι η φύση έχει τόσα μυστικά που μπορούν να γίνουν η βάση της ομορφιάς και της υγείας. Και ειδικά η ελληνική φύση που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μερικά από τα πιο ευεργετικά φυτά και καρπούς.

Διαβάστε ακόμη:

Γνωρίζετε τη σωστή σειρά των προϊόντων μακιγιάζ;

To make up και hair look των Αγγέλων της Victoria’s Secret που πρέπει να αντιγράψετε asap

Keywords
Τυχαία Θέματα