Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας φτιάχνει Black Forest cheesecake!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Black Forest cheesecake! Δείτε πως θα το φτιάξετε.

Υλικά:

1 κονσέρβα βύσσινα

Για την κρέμα τυριού:

200 γρ. Τυρί κρέμα
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
400 ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το παντεσπάνι:

200 γρ. Ζάχαρη
130 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης
5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
5 μεσαία αυγά
10 γρ. Κακάο

Για

το σιρόπι:

Σιρόπι από μια κονσέρβα βύσσινο
50 γρ. Ζάχαρη
20 ml. ρούμι.

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Με την βοήθεια μιας μαρίζ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν κρυώσει κόβουμε οριζόντια σε δύο ή τρία ισομερή κομμάτια.

Για την κρέμα τυριού:

Χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη. Έπειτα αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.

Για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι από την κονσέρβα βύσσινο με την ζάχαρη και το ρούμι μέχρι να πάρουν μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στήσιμο:

Τοποθετούμε το ένα φύλλο παντεσπάνι και το συροπιάζουμε με ένα πινέλο καλά. Στρώνουμε κρέμα τυριού και από πάνω απλώνουμε βύσσινα, όμοιος συνεχίζουμε και με τα άλλα φύλλα και στο τελευταίο γαρνίρουμε με τον τρόπο που μας αρέσει.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Αναζητήσεις
www.συνταγή για παντεσπάνι δημήτρησ μακρυνιωτησ.com, μακρυνιωτης μπλακ φορεστ
Τυχαία Θέματα