Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει τα πιο λαχταριστά εκλέρ!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε τα πιο λαχταριστά εκλέρ! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά για τη ζύμη:

200 ml. Γάλα

160 ml. Νερό

150 γραμ. Βούτυρο

200 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης

6 μεσαία αυγά

Υλικά για κρέμα

1 λίτρο γάλα

200 γραμ. Ζάχαρη

4 μεσαία αυγά

80 γραμ. Κορν φλάουρ

Μια βανίλια

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά

για το γλάσο:

300 γρα. Βανίλια υποβρύχιο

70 γραμ. Σοκολάτα μπίτερ

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις ξεκινήσει να παίρνει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα.

Αφού γίνει ένα ζυμαράκι βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στην φωτιά και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό περίπου. Αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για να κρυώσει.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (με απόσταση γιατί γίνονται διπλάσια) εκλεράκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Όταν το γάλα μας πάει να πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας έντονα.

Ρίχνουμε πίσω όλο μας το μείγμα στο κατσαρολάκι, το ανεβάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και κλείνουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα.

Εκτέλεση για το γλάσο:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την βανίλια υποβρύχιο και την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ημίρευστη. Έπειτα ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.

Στήσιμο:

Κόβουμε τα εκλεράκια μας στην μέση παράλληλα ή κάνουμε τρύπες από κάτω με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε με την κρέμα μας. Βουτάμε το πάνω μέρος του εκλέρ στο ζεστό γλασό με προσοχή να μην καούμε.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα