Ο Χρήστος Κιτσάκης ετοιμάζεται για τα έδρανα της Βουλής: Η ενασχόλησή του με την πολιτική και οι στόχοι που έχει θέσει

Ο Χρήστος Κιτσάκης παρά το ότι είναι μόλις 32 ετών έχει ένα πλούσιο βιογραφικό κι αν και έχει τέσσερα πτυχία, στόχος του είναι να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς. Είναι Νομικός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα από τα πρόσωπα της πολιτικής που θα μας απασχολήσουν για καλό σκοπό.

Είναι δυναμικός, ετοιμόλογος και ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι πως θέλει να ολοκληρώνει με επιτυχία οτιδήποτε αρχίζει! Ο Χρήστος Κιτσάκης σ’ ένα από τα διαλείμματά του από τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, μας μίλησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική

και τους στόχους που έχει θέσει.

Διάβασα το βιογραφικό σου και διέκρινα ότι είσαι αρκετά «ανήσυχος». Σου αρέσει να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι συνεχώς. Ήταν κάτι που το είχες από μικρός;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να ασχολούμαι με πολλά πράγματα, τα οποία δεν είχαν απαραίτητα άμεση σχέση μεταξύ τους. Με ο,τι αποφάσισα όμως να ασχοληθώ, ποτέ μα ποτέ δεν το άφησα στη μέση! Είμαι ψυχαναγκαστικός με την επιτυχή ολοκλήρωση των όσων καταπιάνομαι.

Έχεις τέσσερα διαφορετικά πτυχία. Η νομική προέκυψε, ήταν το όνειρο σου ή υπάρχει το «μικρόβιο» στην οικογένεια;

Να φανταστείς η φιλόλογός μου στο Γυμνάσιο μου είχε πει ότι μάλλον με τη νοοτροπία που έχω όχι μόνο δεν θα κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, αλλά θα τρομάξω να ολοκληρώσω το Λύκειο. Θέλω ποτέ αν το διαβάσει αυτό να την ευχαριστήσω δημόσια γιατί της χρωστάω και τα τέσσερα πτυχία μου. Η Νομική ήταν το μικρόβιο μου και θεωρώ ότι κάθε καλός πολιτικός πρέπει ασχέτως το επάγγελμά του, να αποκτήσει νομική παιδεία μόνο και μόνο για να γνωρίσει 100% τα δικαιώματα του ίδιου, αλλά και του κόσμου που εκπροσωπεί.

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την πολιτική;

Την απόφαση δεν την πήρα ποτέ εγώ. Έχεις ακούσει που λένε ότι το επάγγελμα επιλέγει εσένα και όχι εσύ το επάγγελμα; Κάπως έτσι έγινε και το πάντρεμά μου με την πολιτική.

Πόσο εύκολο είναι για ένα νεαρό σε ηλικία άτομο να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο;

Εύκολο δεν το λες καθόλου! Αρχικά πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο επικρατεί το ρητό “ο θάνατος σου η ζωή μου”. Επικρατεί υποσυνείδητα η αντίληψη από τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολιτικούς “τι θέλει τώρα ο νέος και ανακατεύεται στα χωράφια μας;”. Πρέπει να είσαι έτοιμος να διαχειριστείς και να προσαρμοστείς στα δεδομένα που θα σου επιβάλει η ίδια η πολιτική σκηνή μέρα με τη μέρα και συνεπώς να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις ότι ο λόγος σου είναι ισάξιος με των μεγαλύτερων… Θέλει κότσια και αυτό.

Η οικογένεια σου ήταν θετική όταν ανακοίνωσες την απόφαση σου;

Η οικογένεια μου με υποστηρίζει σε ότι και αν αποφασίσω ανεξάρτητα από το αν αυτό που κάνω είναι λάθος ή σωστό.

Ήταν ένας χώρος που σου κέντριζε το ενδιαφέρον από τα μαθητικά σου χρόνια;

Από τα μαθητικά μου χρόνια όχι, από τα φοιτητικά όμως άρχισα να σκέφτομαι ότι όλα τα επαγγέλματα και όλες οι καταστάσεις σε οποιαδήποτε χώρα συνδέονται άρρηκτα με την πολιτική. Έτσι, δεν θα μπορούσα να αφήσω τον εαυτό μου έξω από όλο αυτό.

Ποια χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη σου πρέπει να έχει ένας πολιτικός σήμερα, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;

Ένας πολιτικός σήμερα το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει είναι να μπορεί να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας. Ο κόσμος μιλάει, παραπονιέται, σου εξηγεί τι τον απασχολεί κατά κύριο λόγο. Καλείσαι λοιπόν να τους ικανοποιήσεις αυτά για τα οποία σε εμπιστεύτηκαν.

Ποια είναι τα δικά σου πλεονεκτήματα; Πώς θα σε περιέγραφες;

Τα δικά μου πλεονεκτήματα; Νομίζω ότι με εκτιμούν και μου το δείχνουν έμπρακτα αρκετά σημαντικοί άνθρωποι, πολύ σημαντικοί στον χώρο τους και αυτό αλήθεια είναι κάτι από το οποίο αντλώ τρομερή ενέργεια και συνεχίζω και δουλεύω μέρα με τη μέρα όλο και πιο παραγωγικά.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να είναι ενεργός πολιτικά ένας νέος;

Νομίζω πως με τα χρόνια γίνεται αντιληπτό ότι το να ασχολείσαι με την πολιτική υπάρχει μεγάλο ταμπού να σε κακολογήσουν πριν σε γνωρίσουν, όπως μου συμβαίνει εντόνως. Κατάλληλες προϋποθέσεις δεν θα υπάρχουν ποτέ και για κανέναν χώρο. Τις προϋποθέσεις τις ορίζεις εσύ με τα δικά σου δεδομένα και τα δικά σου κριτήρια. Αν είσαι γεννημένος για να πετύχεις σε κάτι θα τα βάλεις με θεούς και δαίμονες.

Η νεολαία ασχολείται όσο θα έπρεπε με την πολιτική; Έτσι ώστε ο ρόλος του να είναι καθοριστικός;

Δυστυχώς, η νεολαία όπως και οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την πίστη τους για την πολιτική και από μια μεριά το δικαιολογώ. Βλέπεις, μια ο μακροχρόνιος δικομματισμός, μια η έξαρση των ακραίων κομμάτων δείχνει πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αλλαγή κυρίως στη σκέψη των πολιτών.

Τι θα έλεγες στα άτομα που επιλέγουν να απέχουν από πολιτικές δραστηριότητες που καθορίζουν το μέλλον της χώρας;

Θα τους έλεγα μια φράση που είχε πει ο Πλάτωνας: “Η τιμωρία για όποιον αρνείται να συμμετάσχει στην πολιτική είναι να τον κυβερνούν οι κατώτεροι”.

Τι θα έκανες για να τους πείσεις να στραφούν προς την πολιτική;

Αυτά καλό θα ήταν να τα δουν έμπρακτα στους προεκλογικούς μας αγώνες, που θεωρώ από τώρα μέχρι και τον χειμώνα θα ταξιδέψουμε σε όλα τα μέρη που έχουμε προγραμματίσει και να τα πούμε από κοντά με τον καθένα ξεχωριστά.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει για το μέλλον;

Οι στόχοι μου είναι ξεκάθαροι. Έχω πρόταση ανοικτή και για τις Βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τις Αυτοδιοικητικές. Το όνομα μου θα μπει εκεί που θα είναι πιο επιθυμητό από τον κόσμο που με ξέρει και με στηρίζει. Τίποτε λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Πώς φαντάζεσαι την πορεία σου στον χώρο;

Θεωρώ ότι οι επιτυχημένες συνεργασίες που έχω με υπουργούς και βουλευτές, καθώς και το έργο που μου έχουν εμπιστευτεί στα 32 μου χρόνια, με κάνει να σκέφτομαι ότι μάλλον κάνω κάτι καλά. Την πορεία μου λοιπόν την χαράζω με χειρουργικές κινήσεις και δεν έχω απόκλιση ούτε 1%. Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της και η… δική μου μόλις ξεκίνησε.

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο με αφορμή τις δυσκολίες πως αντιμετωπίζουμε λόγω του κορονοϊού;

Θα αποφύγω να πω πολλά, καθώς όπως και εγώ έτσι και όλοι οι πολίτες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, Προσπαθούμε να κρατηθούμε στις επάλξεις με νύχια και με δόντια, αλλά η ζωή είναι ένας στίβος. Πρέπει να τρέχεις ακόμα κι αν δεν νιώθεις έτοιμος να περπατήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Το “τελευταίο αντίο” στον νονό του, Τόλη Βοσκόπουλο

Open-Η φλόγα μέσα μας: 20 Έλληνες Ολυμπιονίκες μιλούν για τις στιγμές που έγραψαν ιστορία

Τόλης Βοσκόπουλος: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του τραγουδιστή

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα