Νίκος Νικολακόπουλος: Ο πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής μετά τον ντόρο -«Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision»

Μετά τον ντόρο που έχει προκληθεί τα τελευταία δύο 24ωρα με το 4άρι που έδωσε η επιτροπή της Ελλάδας στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision 2023, ο πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής και ένα από τα 5 μέλης της, Νίκος Νικολακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Μέσα

σ’ όλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία, ενώ παράλληλα τόνισε πως κανένα από τα μέλη δεν είναι ειδικοί στο κομμάτι του μουσικού ευρωπαϊκού θεσμού και πως βαθμολόγησαν με την δική τους κρίση και άποψη.

«Εμείς δεχτήκαμε μία πρόταση από την ΕΡΤ και την δεχτήκαμε. Όσοι ήταν στην επιτροπή είναι πολλά χρόνια στον χώρο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας και συνέχισε η διαδικασία. Μετά αξιολογήσαμε τα τραγούδια και είδαμε τα τραγούδια ζωντανά την προηγούμενη μέρα, στην πρόβα. Είδαμε 26 νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί.

Εμείς βάζαμε έναν αριθμό από το 1-26, όσοι ήταν και οι διαγωνιζόμενοι δηλαδή, αλλά δεν βάζαμε βαθμό. Όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μιλήσαμε με κάποιον. Και όταν τελειώσαμε τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα, δεν ήρθε κάποιος να μας πει τι θα βάλουμε. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε. Έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες;», αναρωτήθηκε στον αέρα του Mega.

Στη συνέχεια, με αφορμή ενός tweet που έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατέληξε λέγοντας:  «Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision. Ήταν η δική μας άποψη. Ακούγονται διάφορα και δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα. Δεν κάναμε κάποιο πείραμα αλλά ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε. Εμείς για παράδειγμα δεν ψηφίσαμε το ‘’Cha cha cha’’ αλλά ο κόσμος το ψήφισε.

Σήμερα διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, πως χρησιμοποιείται αυτό για προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Διαβάστε ακόμα: 

Γιάννης Βογιατζής: Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου τον έβγαλε από τη φυλακή -«Δεν είχα να πληρώσω και με συνέλαβαν»

Eurovision 2023 -Ανδρέας Λάμπρου: Απαντά για το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο -Η πρώτη αντίδραση

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Keywords
Τυχαία Θέματα