Μήπως ξεχνάς να καθαρίσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου;

Και ΝΑΙ κορίτσια όλα θέλουν φροντίδα και φυσικά απολύμανση! Ακόμα και η βούρτσα που χτενίζεις τα μαλλιά σου και ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις, όπως εγώ! Απαράδεκτη;

Ναι, γιατί όπως και τα πινέλα ή τα gua sha tools που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, θα πρέπει να καθαρίζεις τακτικά και τη βούρτσα των μαλλιών σου για να την διατηρήσεις σε καλή κατάσταση αλλά και για καλή υγιεινή.

Το πόσο συχνά χρειάζεται καθάρισμα εξαρτάται καθαρά από τον τύπο των μαλλιών σου. Εγώ πάντως το μόνο που έκανα ήταν να βγάζω τις τρίχες και

όχι να την καθαρίζω, μάλλον επειδή δεν έχω ξηροδερμία, πιτυρίδα ώστε να είναι εμφανείς οι νιφάδες. Αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Σκεφτείτε πως την έχουμε συνήθως στο μπάνιο και ότι είναι ένα αντικείμενο εκτεθειμένο σε μικρόβια αρχικά αλλά και την χρησιμοποιούμε καθημερινά και σίγουρα μαζεύει ακαθαρσίες. Είναι σαν να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά το ίδιο μαντηλάκι καθαρισμού! Γίνεται; Δεν γίνεται!

Για να μην σε πιάνει πανικός γενικά, καλό είναι να την καθαρίζεις κάθε 1-2 εβδομάδες.

Ακολουθούν tips για να καθαρίσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου:

Αφαίρεσε τις τρίχες: Χρησιμοποίησε μια χτένα ή τα δάχτυλά σου για να αφαιρέσεις απαλά τις τρίχες που έχουν παγιδευτεί. Ξεκίνησε από τη βάση και συνέχισε μέχρι τις άκρες.

Μούλιασε σε σαπουνόνερο: Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες από ήπιο σαμπουάν, ή ένα αντιμικροβιακό σαπούνι. Βύθισε τη βούρτσα με την πλευρά των τριχών προς τα κάτω και άφησέ τη να μουλιάσει για 10-15 λεπτά.

Τρίψε με μια οδοντόβουρτσα: Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια βούρτσα καθαρισμού για να τρίψεις ανάμεσα στις τρίχες και κατά μήκος της βάσης για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει.

Ξέπλυνε και στέγνωσε: Φρόντισε να ξεπλύνεις καλά τη βούρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα σαπουνιού. Τίναξε το υπερβολικό νερό και αφήστε την να στεγνώσει με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω για να αποτρέψεις τη συσσώρευση νερού στη βάση.

Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος και όχι πολυτέλεια πάντως!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Skinification: H νέα τάση στην ομορφιά μιλά για τη σπουδαιότητα της αυτοφροντίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα