Μιλφέιγ σοκολάτας με μπανάνες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε την σφολιάτα μας που έχουμε κόψει σε 3 ίσα μέρη και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε πολλά σημεία έτσι ώστε να μην μας φουσκώσουν πολύ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την μισή ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης, τα αυγά και το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα και τα ξανά τοποθετούμε στη κατσαρόλα μας συνεχίζοντας το βράσιμο και το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν από την κρέμα μας. Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και την κλείνουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Αφού η κρέμα μας έχει παγώσει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και με το φτερό την ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Στήσιμο μιλφέιγ:

Παίρνουμε ένα κομμάτι από την σφολιάτα μας, απλώνουμε κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας. Έπειτα τοποθετούμε από επάνω άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας και τις μπανάνες. Τέλος σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας την οποία και αχνίζουμε.

Δείτε το βίντεο και τα υλικά στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα