Μικροβίωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του!

Ένα ταξίδι στον υπέροχο Μυστρά μου έδωσε την ευκαιρία να αγαπήσω  το σώμα μου και να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι να το φροντίζω σωστά. Το Dove μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που φτάσαμε στο Euphoria Retreat, ένα κέντρο ευεξίας που βρίσκεται μέσα στη φύση και σε τοποθεσία με ιδιαίτερη ενέργεια κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό θα ζήσω τις δύο μέρες παραμονής.

Και δεν έπεσα έξω αφού εκτός από τη χαλάρωση που ένιωσα (και είχα απόλυτη ανάγκη) και  το τοπίο που μου πρόσφερε απίστευτη ηρεμία έμαθα ότι οι περισσότερες γυναίκες σε αυτό τον κόσμο νιώθουν ανασφάλεια σχετικά

με το σώμα τους και δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί η επιδερμίδα τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ αν και beauty editor. Πέρα βέβαια από την ιδιότητα μου είμαι επίσης μία καθημερινή γυναίκα και αυτό τα λέει όλα.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι το Dove μας αποκάλυψε τη νέα του καμπάνια που ονομάζεται #ΔείξτεΕμάς. Και αυτό σημαίνει πως πρέπει να δείχνουμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι. Αρετουσάριστο, φυσικό και υπέροχο. Γιατί ναι, υπέροχες είμαστε το πρωί που ξυπνάμε, όταν βγαίνουμε από το ντους και λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Χωρίς make up και επιτηδευμένο χτένισμα. Είμαστε τέλειες γιατί είμαστε εμείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra (@dimitra.gasiami) στις 22 Μάι, 2019 στις 3:33 πμ PDT

Θα πρέπει όμως εκτός από αυτοπεποίθηση να γνωρίζουμε και όλα όσα πρέπει για την επιδερμίδα μας ώστε να την περιποιούμαστε και να την φροντίζουμε. Και για να το πετύχουμε πρέπει να γνωρίσουμε τα πάντα για το μικροβίωμα. Εγώ ενημερώθηκα στο συγκεκριμένο ταξίδι και θέλω πολύ να σας μεταφέρω όλες μου τις γνώσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dove Global Channel (@dove) στις 15 Απρ, 2019 στις 4:04 πμ PDT

Τι ακριβώς είναι το μικροβίωμα:  Με απλά λόγια είναι η εξωτερική προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας και ταυτόχρονα μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου μικροβιώματος, που βρίσκεται συνολικά στο σώμα. Δεν το βλέπουμε αλλά είναι εκεί και προστατεύει την επιδερμίδα καθημερινά από τις σκληρές περιβαλλοντολογικές συνθήκες αλλά και την αποτρίχωση με κερί και την απολέπιση. Αυτός είναι ο λόγος που η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας ξεκινά με την προστασία του μικροβιώματος!

Πως θα βοηθήσουμε τη φροντίδα του: Με τα αφρόλουτρα Dove με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και ισορροπημένο pH που καθαρίζουν απαλά και θρέφουν την επιδερμίδα μας και παράλληλα  σέβονται το μικροβίωμά της, αφού είναι τόσο ήπια όσο το νερό. Και κάτι ακόμη: το ¼ ενυδατικής κρέμας που περιέχουν στη σύνθεση τους τα αφρόλουτρα Dove φροντίζουν και προσφέρουν στην επιδερμίδα την περιποίηση που χρειάζεται χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα