Μιχάλης Σαράντης: «Θα ήταν άδικο να μην πενθώ τον μπαμπά μου επειδή ήρθε ένας νέος άνθρωπος»

Ο Μιχάλης Σαράντης και η Μαίρη Μηνά απέκτησαν πριν από έναν μήνα το πρώτο τους παιδάκι, ένα υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε την απόλυτη ευτυχία στο σπίτι τους.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη τους και συχνά, μάλιστα, εκφράζει τα συναισθήματά του γι’ αυτή μέσα από τα social media, αφού είναι ένας δραστήριος μπαμπάς και απολαμβάνει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της.

Πρόσφατα, ο Μιχάλης Σαράντης παραχώρησε μία συνέντευξη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην

Αυγή και τον Χρήστο Τζίφα, όπου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην απώλεια του πατέρα του αλλά και στον ερχομό της μικρής του πριγκίπισσας.

Ο ερχομός του παιδιού ισοστάθμισε αυτές τις απώλειες;

Πάνε παρέα, δεν είναι θέμα ζυγαριάς. Αλλά η μικρή μάς έχει φέρει πολλή χαρά. Μου έχει φέρει πολύ φως. Όμως και η χαρά και η θλίψη είναι δίπλα. Δεν είναι τίποτα παυσίπονο του άλλου. Θα ήταν και άδικο να μην πενθώ τον μπαμπά μου επειδή ήρθε ένας νέος άνθρωπος. Αλλά τον πενθώ μέσα από την ομορφιά της ζωής. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τον θάνατο από πολύ μικρός και από πολύ κοντά. Έχει μια άλλη διάσταση στη ζωή μου η απώλεια. Και δεν τη σκέφτομαι ποτέ μακάβρια. Ακόμα κι όταν οι άνθρωποι φεύγουν. Εγώ δεν έχω πια γονείς. Και είμαι μπαμπάς. Τους βλέπω όμως στα μάτια της. Και βλέπω και μένα πως γίνομαι ο μπαμπάς μου και η μαμά μου μέσα από όλο αυτό. Τώρα, σε σχέση με το τραύμα που είπες. Μπορεί να μετασχηματιστεί σε κάτι πολύ κακό ή σε κάτι πολύ καλό. Έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη και την προσωπική δουλειά. Είναι κρίμα οι άνθρωποι να μην αγαπιούνται και να ψάχνουν αφορμή να πατήσει ο ένας τον άλλον. Είναι κρίμα εν έτει 2022 να μιλάμε για κοινωνικές ανισότητες.

Έπρεπε να έχουν λυθεί αυτά τα θέματα. Πάλι καλά που μιλάμε βέβαια, γιατί πριν από μια εικοσαετία ας πούμε φάνταζε σουρεαλιστικό να υπάρχουν στη δημόσια σφαίρα συζήτησης όλα αυτά. Ρατσισμός, κοινωνικές ανισότητες, προσφυγικό, μεταναστευτικό, μη αποδοχή της σεξουαλικής προτίμησης του άλλου. Θέματα βαθιά ανθρωποκεντρικά, πυρηνικά, κι όμως τώρα πατάμε πόδι, τώρα μιλάμε χωρίς φόβο. Εξακολουθεί και μου φαίνεται εντελώς παράλογο ωστόσο ότι αργήσαμε τόσο πολύ. Τι σε νοιάζει αν ένας άνθρωπος θέλει να ντύνεται έτσι ή αλλιώς; Να κάνει ό,τι γουστάρει! Και είναι υπέροχο να απολαμβάνουμε μια τέτοια ελευθερία. Εμένα έτσι με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Πρέπει να παλεύουμε και καλά κάνουμε και τα λέμε, και, όχι, δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα μιλάμε συνέχεια γι’ αυτά. Δεν υπάρχει πιο χθεσινό πράγμα απ’ το να είσαι ρατσιστής.

Διαβάστε ακόμα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ξανά στην ανακρίτρια για την υπόθεση του revenge porn

Asia Express: Οι πρώην παίκτες που επέστρεψαν ως… ζευγάρι!

Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Keywords
Τυχαία Θέματα