Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό»

Στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και στη Νίκη Λυμπεράκη μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο και τα όσα έχει περάσει.

«Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για

όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εξομολογήθηκε: «Θα σας πω κάτι. Όταν «έφυγε» ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα».

Διαβάστε ακόμα:

Ώρα Ελλάδος: Εκτός εκπομπής ο Παναγιώτης Στάθης -Τι συνέβη;

Νίκος Μουτσινάς: «Τα διαψεύδω, δεν έχει γίνει κάτι»

Δέσποινα Βανδή – Φοίβος: Κοινή εμφάνιση μετά το τέλος της συνεργασίας τους -«Η πολλή ειλικρίνεια μας χώρισε»

Keywords
Τυχαία Θέματα