Μια Νύχτα του Αυγούστου -Γιούλικα Σκαφιδά: «Θα δούμε τη Μαρία να είναι πιο σκοτεινή και έτοιμη για εκδίκηση»

Η Γιούλικα Σκαφιδά παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό MYtv και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και -μεταξύ άλλων- μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά της ΕΡΤ, «Μια Νύχτα του Αυγούστου», ενώ προχώρησε και σε κάποιες αποκαλύψεις για τις εξελίξεις στα νέα επεισόδια.

Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα όταν σου έκαναν την πρόταση για τη σειρά της ΕΡΤ 1«Μια νύχτα του Αυγούστου»;

Χάρηκα

πάρα πολύ που θα ξανασυναντούσα τη Μαρία Πετράκη, την ηρωίδα με την οποία πέρασα 16 μήνες στην Κρήτη, καθώς και ότι θα είμαι μέρος της ομάδας της Ζωής Σγουρού στην πρώτη τηλεοπτική δουλειά της. Τη γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, όταν κάναμε τη σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης» και εκείνη ήταν βοηθός σκηνοθέτη του δασκάλου μου, Κώστα Κουτσομύτη. Έκτοτε λίγο χανόμαστε, λίγο βρισκόμαστε. Επίσης, χάρηκα που θα ξανασυναντούσα ως παρτενέρ μου τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και άλλους παλιούς γνώριμους, όπως τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Τάσο Νούσια, την Ευγενία Δημητροπούλου, αλλά και νέους συνεργάτες. Γενικά η αίσθηση που είχα είναι ότι μπαίνω σε ένα ωραίο και προστατευμένο περιβάλλον. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι έχω αρκετό άγχος και αγωνία, επειδή στη μνήμη του κόσμου το «Νησί» έχει γράψει πολύ έντονα. Η νέα δουλειά είναι διαφορετική, αλλά έχει την ίδια αισθητική. Κάνοντας ένα σίκουελ, πάντα υπάρχει το ρίσκο.

Η σειρά, αν και διαδραματίζεται στο παρελθόν, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ…

Η σειρά πραγματεύεται μία γυναικοκτονία και το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ είναι αρκετά ψυχολογικό, αφού εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει στη ζωή κοντινών ανθρώπων του θύματος. Της αδελφής της, του συζύγου-φονιά, του Ανδρέα (Γιάννης Στάνκογλου), και της… πέτρας του σκανδάλου, του Μανώλη (Γιώργος Καραμίχος – που είναι νέα προσθήκη). Δείχνει πώς διαχειρίζονται αυτή την απώλεια, πρακτικά και ψυχολογικά, οπότε καθιστούν τη σειρά και ενδιαφέρουσα και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πόσο επώδυνο είναι για τη Μαρία, την αδελφή του θύματος, να συνεχίσει τη ζωή της;

Η Μαρία, όπως είδαμε από το «Νησί» ακόμα, μετά τον θάνατο της Άννας, ανέλαβε την ευθύνη του πατέρα της. Είναι μία ηρωίδα έτοιμη να βοηθήσει τον συνάνθρωπό της και να παραμερίσει τις δικές της ανάγκες. Πλέον, έχουν υιοθετήσει με τον σύζυγό της, τον Νικόλα, τη μικρή Σοφία και προσπαθούν να ζήσουν όσο γίνεται μια ευχάριστη καθημερινότητα. Παρόλο που τη βλέπουμε, λοιπόν, να είναι ευτυχισμένη, πάντα υπάρχει μια αγωνία και μια θλίψη στο βλέμμα της για όσα συνέβησαν στο παρελθόν: Έχασε τη μάνα της νωρίς, αρρώστησε και η ίδια και πέρασε δύσκολα νεανικά χρόνια στη Σπιναλόγκα, έχασε την αδελφή της και τώρα έχει υιοθετήσει το παιδί της, αλλά φοβάται μη βρεθεί κάποιος καλοθελητής να μιλήσει σε αυτό για την πραγματική του μητέρα.

Εκείνη, πέρα από την πραγματική μητέρα της κόρης της, κρύβει και άλλα μυστικά;

Σωστά! Ένα ακόμα αποκαλύφθηκε στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, όπου η Μαρία πηγαίνει στη φυλακή για να συναντήσει τον φονιά της αδελφής της, και έπεται συνέχεια. Κάνει πράγματα που κρατάει κρυφά από τον σύζυγό της, με τον οποίο είναι πολύ κοντά, ρισκάροντας την ηρεμία αυτής της σχέσης. Επίσης, θα δούμε τη Μαρία να είναι πιο σκοτεινή και να έχει τις άσχημες πλευρές της. Να θυμώνει, να πεισμώνει, να παλεύει, αλλά και να είναι έτοιμη για πρώτη φορά να πάρει εκδίκηση!

Επομένως, η Μαρία δεν ξεκίνησε τυχαία να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της;

Για κάποιον που ακούει ότι πήγε να δει τον φονιά της αδελφής της, φαίνεται παράταιρο. Ωστόσο, μέσα από τα προσεχή επεισόδια, θα δείτε ότι υπάρχει μία εξήγηση για αυτό… Ίσως η Μαρία να είναι αυτός ο άνθρωπος που πρέπει να καταλάβει και να συγχωρέσει. Το μίσος είναι μία μορφή ανελευθερίας και εκείνη θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από αυτή. Θέλει να πάψει να τον μισεί και για να συμβεί αυτό πρέπει να τον κοιτάξει στα μάτια και να
ακούσει τι έχει να της πει…

Η ηρωίδα αποζητά περισσότερο την εκδίκηση ή την προσωπική της λύτρωση;

Θα δείτε και τα δύο, με διαφορετικούς τρόπους, σε διαφορετικά πρόσωπα. Δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω. (Γελάει.) Προφανώς, όμως, η Μαρία δεν χαρίζεται στον φονιά. Βρίσκεται εκεί για να του μιλήσει και να του πει πώς αισθάνεται, να τον ακούσει και να τον κρίνει.

Στα προσεχή επεισόδια, βλέπουμε τον θάνατο του Αλέξανδρου, του πατέρα του Ανδρέα, να φέρνει σε σύγκρουση την αδελφή του, την Όλγα, με τη Μαρία. Τι συμβαίνει;

Ο θάνατος του Αλέξανδρου, του παππού της Σοφίας, με τον οποίο διατηρεί μία σχέση η μικρή, θα φέρει αλλαγές. Υπάρχουν δύο αδελφές του Ανδρέα, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο και θα κάνουν πολύ δυναμική εμφάνιση. Θα κάνουν δύσκολη τη ζωή της Μαρίας και του Νικόλα. Υπάρχει μία όμορφη ιστορία γύρω από το παιδί σχετικά με το ποιος το διεκδικεί αλλά και ποια είναι τα κίνητρα.

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα για τα αγαπημένα σας σίριαλ στο MYtv που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Το νέο ζευγάρι που μπήκε στο δεύτερο live και ενθουσίασε τους κριτές -Βίντεο

Βίβιαν Δράκου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη γέννηση της τρίτης κόρης της

Βασίλης Πορφυράκης -Ματίνα Νικολάου: Απάντησαν στον αέρα του J2US γιατί δεν παντρεύονται

Keywords
Τυχαία Θέματα