Μαντώ Γαστεράτου: «Όλα μπερδεμένα, το φορτίο έμοιαζε ασήκωτο»

Δέκα Οκτωβρίου σήμερα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στην «Ψυχική Υγεία». Η Μαντώ Γαστεράτου δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με αφορμή τη δική της προσωπική εμπειρία το 2017.

Η γνωστή παρουσιάστρια – που τα τελευταία χρόνια σπουδάζει ψυχολογία με σκοπό να γίνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας – μοιράστηκε τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς φίλους και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Όσα έγραψε η Μαντώ Γαστεράτου στην ανάρτησή
της

«Το 2017 κουβαλούσα δύο βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις, όνειρα, στόχους, φοβίες, εμπειρίες, τραύματα ψυχικά, ανασφάλειες, προσδοκίες, συναισθήματα… Όλα μπερδεμένα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Το φορτίο άλλοτε έμοιαζε ασήκωτο και μερικές στιγμές ελαφρύ σαν πούπουλο.

Όλα τα συναισθήματα μέσα μου ατακτοποίητα, μπερδεμένα… μερικές φορές τυχαίνει να φεύγουμε βιαστικά για κάποιο προορισμό και έτσι πετάμε στις αποσκευές μας χρήσιμα και άχρηστα πράγματα. Ο δρόμος έμοιαζε μακρινός και άγνωστος, το τοπίο ομιχλώδες και οι προσδοκίες μου μεγάλες.

Μέχρι σήμερα κουβαλάω αυτές τις βαλίτσες. Συνεχίζουν να είναι γεμάτες, όμως δεν νιώθω να με βαραίνουν καθημερινά. Ναι ίσως υπάρχουν ημέρες που θα ήθελα να τις ξεφορτωθώ, υπάρχουν και μέρες όμως που τις ανοίγω και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα καλά που κουβαλώ στον άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό μου.

Ίσως τώρα να μην είναι και τόσο τρομακτική η διαδρομή. Υπάρχουν μέρες που το ταξίδι συνοδεύουν ηλιόλουστες ημέρες γεμάτες φως και άλλες που είναι σκοτεινές και βρέχει. Ακόμα και αυτές είναι χρήσιμες! Έξι υπέροχα χρόνια θεραπείας, εξέλιξης και διεύρυνσης!

Ένα σπουδαίο θεραπευτικό ταξίδι, δικό μου-ολοδικό μου! Το καλύτερο δώρο που μου χάρισα και μου χαρίζω τόσα χρόνια! Σήμερα πια ως ψυχοθεραπευτρια σε εκπαίδευση και σύμβουλος ψυχικής υγείας σε πρακτική εξάσκηση νιώθω υπερήφανη, ήρεμη και δυνατή να συνεχίσω το θεραπευτικό μου ταξίδι με εισιτήριο ανοιχτό και προορισμό τα βάθη της ψυχής μου…

Με αφορμή αυτή την σπουδαία ημέρα, την παγκόσμια ημέρα ψυχικης υγειας, θα ήθελα να σε παρακινησω να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι, είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και σε αυτούς που αγαπάς!
ΞΕΚΙΝΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!», έγραψε η Μαντώ Γαστεράτου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MADARA CHANNEL (@madogasteratou)

Διαβάστε ακόμα:

 Θανάσης Βισκαδουράκης: «Με έδιωξαν τον Ιούλιο από το σπίτι όπου έμενα»

 Μαρίνα Ασλάνογλου: Η εξομολόγηση για την εξωσωματική -«Πέρασα δύσκολα, ήταν ένας δικός μου αγώνας που τον κατάφερα»

 Μαίρη Χρονοπούλου: Το φέρετρο που διάλεξε για την κηδεία της -Όσα είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα