Λουκέτο έβαλε το εστιατόριο του Jamie Oliver στην Κωνσταντινούπολη

Δεν… τα πηγαίνει και τόσο καλά όπως φαίνεται τελευταία ο παγκοσμίου φήμης μάγειρας, Jamie Oliver. Κι αυτό γιατί το εστιατόριο που διατηρούσε ο Oliver στο εμπορικό κέντρο Zorlu στην Κωνσταντινούπολη βάρεσε… κανόνι από τα χρέη. Και δεν είναι το μόνο τον τελευταίο καιρό.

Το εστιατόριο άνοιξε στις αρχές του 2013 ως το 32ο της αλυσίδας του «Jamie’s Italian» στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ήδη όμως από τα τέλη της ίδιας χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές

δυσκολίες.

Ο δικηγόρος της εταιρείας ζήτησε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 την αναστολή της πτώχευσης, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη εξαιτίας κακών οικονομικών εσόδων.

Το εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό ενώ η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.

Συνέταιροι στο εστιατόριο του βρετανού σεφ στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο επικεφαλής της ‘Ενωσης Τουριστικών Εστιατορίων (TÜRYİD) Κάγια Ντεμιρέρ και ο Νιχάτ Γιλντιρίμ, αδελφός της διάσημης τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 40 εστιατόρια «Jamie’s Italian» σε όλο τον κόσμο. Ο 42χρονος σεφ τιμήθηκε με τη διάκριση του «Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (MBE) στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια της βασίλισσας το 2013 για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει στη χώρα.

Ωστόσο το Brexit έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Oliver, καθώς τουλάχιστον 42 εστιατόριά του έκλεισαν στη Βρετανία λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών που αγόραζε από την Ιταλία εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα