Λάδι καρύδας: Οι hairstylists επιμένουν πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε και εξηγούν τους λόγους

Φρούτα και λαχανικά είναι συστατικά που χρησιμοποιείτε τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσετε μάσκες και scrub για πρόσωπο και σώμα, ειδικά τώρα που μένετε σπίτι. Τα έλαια περιλαμβάνονται επίσης στις DIY beaty συνταγές.

Το ίδιο συμβαίνει και με την περιποίηση των μαλλιών και πρώτο και πιο γνωστό συστατικό το έλαιο καρύδας. Το αγαπάτε πολύ. Οι ειδικοί όμως επιμένουν πως πρέπει να σταματήσετε τη συγκεκριμένη συνήθεια και εξηγούν τους λόγους.  

Είναι καλό το έλαιο καρύδας για τα ξηρά μαλλιά; 

Οι περισσότερες πιστεύετε πως τα φυσικά

έλαια ενυδατώνουν τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται από ξηρότητα. Στην πραγματικότητα όμως λάδι και νερό δεν αναμειγνύονται. Για την ακρίβεια το νερό διαλύει το έλαιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισχωρήσει στην τρίχα. 

Τότε, τι ακριβώς κάνει το έλαιο καρύδας στα μαλλιά; 

Αν έχετε ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας από τις χημικές επεξεργασίες ή έχετε ευαίσθητη και εύθραυστη τρίχα εκείνο που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε είναι αμινοξέα. Αυτό σημαίνει πως τα έλαια δεν είναι κατάλληλα για τη δική σας περίπτωση. Τα έλαια μπορεί να αφήνουν μια λεία και λαμπερή όψη στην τρίχα αλλά είναι κάτι προσωρινό. Τα αποφεύγετε και επιλέγετε προϊόντα περιποίησης με αμινοξέα στη σύνθεση τους.

Τι πρέπει να κάντε τελικά για να προσφέρετε βαθιά ενυδάτωση στα μαλλιά;

Ακόμη κι αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε έλαια για να μειώσετε το φριζάρισμα θα πρέπει παράλληλα να επιλέγετε προϊόντα με χαμηλό pH. Είναι εκείνα που θα κρατήσουν τα λέπια της τρίχας επίπεδα με αποτέλεσμα να μην μπερδεύονται. Απλώστε ενυδατικές μάσκες λοιπόν κάθε φορά μετά το λούσιμο ή ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει ειδικές θεραπείες.

Εμείς σας προτείνουμε τις αγαπημένες μας.

L’ Oreal Professionnel Mythic Oil Masque

The Body Shop Banana Truly Nourishing Hair Mask

Coco & Eve Super Nourishing Coconut & Fig Hair Masque

Moroccanoil Hydrating Mask Light

Διαβάστε ακόμη:

Τα hair color treds που λατρεύουν τα it girls -Ποιο θα υιοθετήσετε μόλις βγείτε από το σπίτι;

Δείτε το lip scrub που φτιάχνει μόνη της η Kendall Jenner και δοκιμάστε το σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα