Κορονοϊός: Στους πέντε οι νεκροί, 35 νέα κρούσματα-Στα 387 το σύνολο

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 387, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 35 νέα κρούσματα. Τις ανακοινώσεις έκανε πριν από λίγο  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης

πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 68 έτη, ενώ και ο πέμπτος άνθρωπος που κατέληξε είχε υποκείμενο νόσημα. Συνολικά έχουν εξετασθεί 4.900 δείγματα.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.    Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά  άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Ο κ.Τσιόδρας κλήθηκε να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, αλλά και γιατί μειώθηκε στους συγκεκριμένους ο χρόνος καραντίνας στις 7 μέρες, απάντησε ότι σε αυτό το διάστημα οι περισσότεροι εκδηλώνουν συμπτώματα και ο χρόνος μειώθηκε για να να μην αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας.  Πρόσθεσε δε ότι δεν θα πρέπει να κλείνει καμία κλινική.

Περισσότερα στο protothema.gr  

Διαβάστε ακόμη:

Ελένη Φουρέιρα: Το συγκινητικό της μήνυμα για το “Μένουμε Σπίτι” 

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: “Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές”! 

MasterChef: Ποιος θα αποχωρήσει στο αποψινό επεισόδιο; 

Keywords
Τυχαία Θέματα