Κορονοϊός-Ντουμπάι: Ανησυχία μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος

Ένα κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι.

Μια εξέλιξη που ήταν λογικό να προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες αρχές, δεδομένου ότι η επιστροφή των εκδρομέων από τα ΗΑΕ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, την ίδια στιγμή που έγινε γνωστό

ότι εντοπίστηκαν και στη χώρα μας τέσσερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Το protothema.gr ήταν το πρώτο δημοσιογραφικό μέσο που έδωσε εικόνα από το άνοιγμα της πολύβουης μητρόπολης της Μέσης Ανατολης προς τους τουρίστες όλου του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου χιλιάδες ταξιδιώτες απ’ κάθε γωνιά του πλανήτη συνωστίζονταν στον έλεγχο αποσκευών, αδημονώντας για μερικά 24ωρα «ελευθερίας» σε μια πόλη, όπου όλα ήταν ανοιχτά. Από τα εστιατόρια και τα κλαμπ, μέχρι τα εμπορικά κέντρα,ο κόσμος μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, ακολουθώντας τις συστάσεις των τοπικών αρχών, να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Αν και στη πράξη οι συστάσεις πήγαν περίπατο, καθώς οι εικόνες έδειχναν ακριβώς το αντίθετο, οι έλεγχοι ήταν υποτυπώδεις.

Σαν να ίσχυε μια άτυπη ομερτά, ώστε το Εμιράτο να είναι σε θέση να προσελκύσει όσο τον δυνατόν περισσότερους τουρίστες, το συνάλλαγμα των οποίων θα ισοδυναμούσε με γερή ένεση στη πληττόμενη από την πανδημία οικονομία του. Η είδηση λοιπόν ότι το Ντουμπάι μπορεί να προσφέρει ξέφρενη διασκέδαση χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς ταξίδεψε ανά τον κόσμο, γρηγορότερα και από την ταχύτητα του ήχου.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

«Πολύ σωστά έπραξε η Ελένη Μενεγάκη και έμεινε εκτός τηλεόρασης»

Δέσποινα Βανδή: «Εγώ κατέρρεα από τα συνεχόμενα ξενύχτια και ο Φοίβος νόμιζε ότι ερμηνεύω…»

Κωνσταντίνα Κομμάτα – Γιώργος Σαμαράς: O λόγος που αποφάσισαν να αλλάξουν ημερομηνία στον γάμο τους

Keywords
Τυχαία Θέματα