Κορμί σαν σοκολάτα, tips για να δώσεις παράταση στο μαύρισμα!

Το πολυπόθητο σοκολατένιο μαύρισμα που αποκτήσαμε μετά κόπων και βασάνων, προσέχοντας και για να μην καούμε, φεύγει γρήγορα όταν σταματάμε να πηγαίνουμε στην παραλία και να καθόμαστε στον ήλιο.

Το θέλουμε αυτό; Όχι καθώς μια σταρένια επιδερμίδα είναι εντυπωσιακή, κάποιες μικροατέλειες στο σώμα κρύβονται και γενικά η ηλιοκαμένη όψη εκπέμπει ξεγνοιασιά, καλοπέραση και ξεκούραση!

Επιστρέφοντας στο γραφείο όλες μας θέλουμε να ακούσουμε από τους συναδέλφους μας το γνωστό “τι ωραίο μαύρισμα”.

Επειδή είναι ένα ζήτημα που μας καίει σας έχω συγκεντρώσει όλα τα tips για να δώσετε παράταση το μαύρισμα και να το κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και χωρίς έκθεση στον ήλιο!

#Ενυδάτωση:

Ξεκινήστε με την ενυδάτωση του δέρματος αμέσως μετά το ντους. Επιλέξτε μια ενυδατική λοσιόν ή λάδι για να διατηρήσετε καθώς το ξηρό δέρμα μπορεί να κάνει το μαύρισμα σας να ξεθωριάζει πιο γρήγορα, επομένως η τακτική ενυδάτωση είναι το κλειδί στα πάντα!

#Αποφύγετε την απολέπιση:

Αποφύγετε την απολέπιση της επιδερμίδας σας τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές σας.

Η απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του μαυρισμένου δέρματος και έτσι ξεθωριάζει πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, απαλό καθαριστικό.

#Προϊόντα βαθμιαίου μαυρίσματος:

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα σταδιακού μαυρίσματος, όπως αυτομαυριστικά ή ενυδατικές κρέμες με χρώμα.  Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην ενίσχυση του υπάρχοντος μαυρίσματος και φυσικά το κάνουν να διαρκεί περισσότερο.

#Μείνετε ενυδατωμένοι:

Όσο και εάν ακούγεται περίεργο και δεν το έχουμε συνδυάσει με το μαύρισμα το να πίνετε άφθονο νερό βοηθά  στο να διατηρήσετε  το μαύρισμα καλύτερα και φυσικά η σωστή ενυδάτωση στην συνολική υγεία της επιδερμίδας!

#Αποφύγετε τα ζεστά ντους:

Το ζεστό ντους αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια και μπορεί να ξεθωριάσει το μαύρισμα σας πιο γρήγορα!

#Φορέστε αντηλιακό:

Κατά την επιστροφή σας εάν πρόκειται να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, εφαρμόστε ένα αντηλιακό με ενυδατικές ιδιότητες. Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου ενώ θα συμβάλει στη διατήρηση του μαυρίσματος.

#Αποφύγετε το χλώριο και το αλμυρό νερό:

Το χλώριο και το αλμυρό νερό μπορούν να συμβάλουν στο ξεθώριασμα του μαυρίσματος σας. Εάν κολυμπάτε σε πισίνες ή στη θάλασσα, ξεπλύνετε με γλυκό νερό στη συνέχεια και ενυδατώστε το δέρμα σας.

#Πιο σκούρα ρούχα:

Φορέστε ρούχα πιο σκούρου χρώματος, καθώς τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα μπορεί να τρίβονται στο δέρμα σας και ενδεχομένως να αφαιρέσουν μέρος του μαυρίσματος σας.

#Χρησιμοποιήστε Aloe Vera:

Εάν το δέρμα σας αισθάνεστε ερεθισμένο ή ελαφρώς καμένο από την έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιήστε τζελ αλόης βέρα για να το καταπραΰνετε. Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας, το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει το μαύρισμα σας.

Και φυσικά κάτι πολύ σημαντικό είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά. Τα αντιοξειδωτικά γενικά βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας και συμβάλλουν στη μακροζωία του μαυρίσματος σας. Η συνέπεια είναι το κλειδί για να παρατείνετε το μαύρισμα, μην το ξεχνάτε αυτό!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Latex lips: Το νέο φθινοπωρινό trend για τα πιο γυαλιστερά χείλη ever 

Keywords
Τυχαία Θέματα