Κι όμως το ψωμί δεν παχαίνει! Μάθετε τα πάντα για την πιο παρεξηγημένη τροφή και βρείτε το καλύτερο της αγοράς, όχι στο φούρνο, αλλά στο σούπερ μάρκετ!

Μπορεί να έχουμε βομβαρδιστεί με την πληροφορία πως αν θέλουμε να χάσουμε βάρος ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κόψουμε από τη διατροφή μας είναι το ψωμί, αλλά αυτό τελικά είναι μεγάλος μύθος. Ναι, ίσως το ψωμί από λευκό αλεύρι και σε μεγάλες ποσότητες όντως να είναι ένας από τους εχθρούς της ζυγαριάς –ειδικά συνδυασμένο με γλυκά ή τηγανιτά- αλλά το ψωμί ολικής άλεσης, από αλεύρι ζέας ή το πολύσπορο μπορεί να γίνει σύμμαχος της ισορροπημένης διατροφής, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε και ιδανικό βάρος.

Άλλωστε, όλοι όσοι λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι και θέλουμε ένα εύκολο, γρήγορα

και υγιεινό σνακ ή γεύμα, μπορούμε να το βρούμε σε ένα τοστ ή σάντουιτς με τα σωστά υλικά. Όταν η διατροφολόγος μου, μου είπε πως πρέπει να τρώω απαραίτητα δύο φέτος ψωμί την ημέρα, μία στο πρωινό και μία στο μεσημεριανό ή το σνακ μου την κοίταξα με απορία. Εκεί μου επισήμανε πως πρέπει να επιλέξω μια πιο υγιεινή εκδοχή: ένα πολύσπορο ή ολικής άλεσης (για να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και λιγότερο επεξεργασμένο) ή από αλεύρι ζέας.

Την επόμενη φορά που πήγα στο σούπερ μάρκετ έπεσα πάνω στη νέα σειρά «Ψωμί με Κ κεφαλαίο» από τον Καραμολέγκο και δοκιμάζοντας το οκτάσπορο (με αβοκάντο και άπαχο τυρί, σύμφωνα με τις οδηγίες τις διατροφολόγου) ομολογώ ενθουσιάστηκα. Και στο επόμενο ραντεβού μας εκείνη μου θύμισε τα καλά του σωστού και υγιεινού ψωμιού.

Γιατί το ψωμί έχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη-Β1, ριβοφλαβίνη-Β2, νιασίνη-Β3, φυλλικό οξύ), που βοηθούν στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Επίσης περιέχει βιταμίνη Ε, με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιθρομβωτική δράση και είναι πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, π.χ. σιδήρου για την ανάπτυξη και την οξυγόνωση των κυττάρων, καλίου για την κυτταρική λειτουργία, ασβεστίου για την υγεία του σκελετού και του σεληνίου για ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Την επόμενη φορά αποφάσισα να προσθέσω στο καλάθι μου και το 100% ολικής άλεσης. Ανυπομονούσα να έρθει το πρωί για να το δοκιμάσω και μόλις ξύπνησα έτρεξα στην κουζίνα, άλειψα λίγο μέλι και ήταν πραγματικό το ωραιότερό μου πρωινό.

Όπως και το ζέας που επέλεξα από το σούπερ μάρκετ την επόμενη φορά που έγινε το απαραίτητο συνοδευτικό όλων των φαγητών μου. Ένα από τα πιο νόστιμα ψωμιά που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου.

Και οι τρεις γεύσεις είναι υπέροχες- δεν έχετε παρά να βρείτε τη δική σας αγαπημένη και να την εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Αγοράστε και τις τρεις και κατόπιν πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα