Καστορέλαιο: Είναι τελικά ότι καλύτερο για βλεφαρίδες και φρύδια; Δείτε τι απαντούν οι ειδικοί

Η τριχόπτωση είναι κάτι που έχει ταλαιπωρήσει όλες σας κατά καιρούς. Εμφανίζεται σε περιόδους έντονου άγχους ενώ είναι δείγμα ορμονικής διαταραχής ή κακής διατροφής και έλλειψης βιταμινών. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μαλλιά αλλά και σε βλεφαρίδες ή φρύδια.

Ναι, είναι δύο σημεία που παρουσιάζουν αδυναμία. Οι περισσότερες χρησιμοποιείτε καστορέλαιο μιας είναι εκείνο που θεωρείται το συστατικό που τα δυναμώνει και τα βοηθάει να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Το καστορέλαιο, λένε οι ειδικοί περιέχει βιοτίνη και βιταμίνη Β. Δύο συστατικά

που πράγματι είναι ευεργετικά αλλά δεν έχει αποδειχθεί πως μπορούν να έχουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες. Από την άλλη όμως αρκετές γυναίκες βλέπουν βελτίωση στην όψη και τη δύναμη των φρυδιών και βλεφαρίδων.

Αν και οι γιατροί λοιπόν επιμένουν πως σύμφωνα με τις έρευνες δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο τα αποτελέσματα της χρήσης είναι διαφορετικά. Η αλήθεια είναι πως το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που σημαίνει πως απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πόροι και η τρίχα να αναπτύσσεται ομαλά.

Όσον αφορά στις βλεφαρίδες και τα φρύδια όμως η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως επειδή πρόκειται και πάλι για μικρές τρίχες που επηρεάζονται κι εκείνες ενδέχεται το καστορέλαιο να λειτουργεί επίσης ευεργετικά.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να το χρησιμοποιήσετε ώστε να ανακαλύψετε μόνες σας κατά πόσο θα σας βοηθήσει. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σας βλάψει.

Διαβάστε ακόμη:

Marilyn Monroe: Δείτε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησής της με προϊόντα που υπάρχουν ακόμη (video)

Φτέρνες και πατούσες: Δείτε τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε από εδώ και στο εξής

Keywords
Τυχαία Θέματα