Κάρολος Γ’: Όσα δεν ξέρετε για τον νέο βασιλιά της Βρετανίας – Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, είναι ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ίδιος χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο διάδοχο προκειμένου να σηκώσει το βάρος του βρετανικού στέμματος. Ο Κάρολος Γ’ – όπως είναι ο νέος τίτλος του – προετοιμαζόταν όλη τη ζωή του για τη στιγμή της στέψης.

Σύμφωνα με το «Euro news» ήταν ο πρώτος διάδοχος που δεν παρακολούθησε μαθήματα κατ’ οίκον αλλά πήγαινε σε υψηλού κύρους σχολεία

και ο πρώτος που πήρε πτυχίο από πανεπιστήμιο. Μετά την αποφοίτηση από το Cambridge τον Ιούνιο του 1970, ακολούθησε την παράδοση της οικογένειας και υπηρέτησε στη βασιλική αεροπορία και στο βασιλικό ναυτικό.

Ο γάμος του με τη Νταϊάνα Σπένσερ πραγματοποιήθηκε το 1981. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έγινε γρήγορα αγαπητή και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο. Η γαμήλια τελετή ήταν παραμυθένια και φαινόταν να σηματοδοτεί μία νέα ευτυχισμένη εποχή για τον Κάρολο. Μια εικόνα που ενισχύθηκε με τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους και συνεπώς ενός ακόμα διαδόχου για τον θρόνο.

Το 1992 ήρθε το διαζύγιο για τον Κάρολο και τη Νταϊάνα, γεγονός που υπονόμευσε εκείνον στα μάτια πολλών. Πέντε χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 1997 η Νταϊάνα Σπένσερ σκοτώνεται σε τροχαίο, βυθίζοντας στη θλίψη τη βασιλική οικογένεια και το έθνος.

Ο Κάρολος παντρεύτηκε ξανά την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, απόφαση, όμως, που δεν ωφέλησε τη δημοτικότητά του και πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν την Καμίλα για το διαζύγιο του Καρόλου από τη Νταϊάνα. Με τον καιρό, ο Κάρολος κέρδισε ξανά την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού μέσα από το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του για το περιβάλλον κι άλλα θέματα που απασχολούσαν τον κόσμο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του έχει ξεκινήσει!

Διαβάστε ακόμα:

 Ιωάννα Τούνη: Ο θάνατος της μητέρας της και οι δύσκολοι μήνες στην εγκυμοσύνη

 Σταμάτης Μαλέλης για Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν έπρεπε να κάνω αυτό το σχόλιο, στεναχωρήθηκα»

 Λίτσα Πατέρα: Η αποκάλυψη για τον θάνατο της βασίλισσας – «Από τον Σεπτέμβρη του 2021 είχα γράψει…»

Keywords
Τυχαία Θέματα