Καίτη Γαρμπή: Η αποστομωτική απάντηση στην Dua Lipa για την «Μεγάλη Αλβανία»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Dua Lipa, η οποία δημοσίευσε στα social media τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Η τραγουδίστρια, η οποία έχει καταγωγή από το Κόσοβο, αλλά ζει στη Βρετανία δημοσίευσε εικόνα που παρουσιάζει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα:

«Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

au•toch•tho•nous

adjective
(of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists pic.twitter.com/OD9bNmLcZ4

DUA LIPA (@DUALIPA) July 19, 2020

Τα δύο πρόσωπα, μάλιστα, που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της «Μεγάλης Αλβανίας», που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Η ανάρτηση αυτή δέχτηκε πλήθος αντιδράσεων με πολλούς να κατηγορούν την τραγουδίστρια πως υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».

Τη δική της απάντηση έδωσε μέσω twitter η Καίτη Γαρμπή αναδημοσιεύοντας το tweet της Dua Lipa και γράφοντας: « «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση».

un•hi•sto•ri•cal adjective

not in accordance with history or with historical analysis. https://t.co/CuhK12Nucs

— Kaiti Garbi (@KaitiGarbi) July 20, 2020

Διαβάστε ακόμα:

Γιάννης Βαρδής – Νατάσα Σκαφιδά: Έχουν επέτειο γάμου και εξομολογούνται δημόσια τον έρωτά τους!

Ελευθερία Ελευθερίου: Νέο «καρφί» για την Κατερίνα Στικούδη μετά το σχόλιο στο βίντεο της!

Ελένη Μενεγάκη: Καρέ – Καρέ οι βουτιές μαζί με την κόρη της, Μαρίνα στα νερά της Άνδρου!

Keywords
Τυχαία Θέματα