Και το μακιγιάζ θέλει τη σειρά του! Δείτε ποια προϊόντα μπαίνουν πρώτα και ποια τελευταία

Τα προϊόντα μακιγιάζ απλώνονται με μια λογική σειρά. Τουλάχιστον όσα αποτελούν το πρώτο στάδιο που είναι η βάση. Από εκεί και πέρα προφανώς λειτουργείται ενστικτωδώς ή απλά όπως σας έρχεται κάθε πρωί. Όσο αφορά στο φον ντε τεν, την πούδρα και το primer που είναι νέα άφιξη τα γνωρίζετε γιατί σας τα έχουμε πει αρκετές φορές. Τα υπόλοιπα όμως;

Τι ακριβώς κάνουν οι make up artists; Από που ξεκινούν και που καταλήγουν; Και για ποιο λόγο έχουν μία συγκεκριμένη

σειρά να απλώνουν τα προϊόντα; Είναι εύλογα ερωτήματα και φυσικά δεν θα σας αφήσουμε χωρίς απάντηση. Ούτε εμείς ούτε οι αγαπημένοι μας και πιστοί φίλοι.

Ας δούμε λοιπόν τη σειρά ώστε μία μία οι απορίες να λύνονται.

Βήμα 1: Περιποίηση προσώπου. Ούτε να διανοηθείτε να απλώσετε primer ή φον ντε τεν χωρίς προηγουμένως να έχετε εφαρμόσει ορό, ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών. Χωρίς τις συγκεκριμένες τρεις φόρμουλες το μακιγιάζ δεν πρόκειται να παραμείνει στη θέση του και η επιδερμίδα θα είναι θαμπή και άτονη.

Βήμα 2: Primer. Απαραίτητο όσο και τα προηγούμενα. Επιλέγετε το κατάλληλο ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σας έτσι ώστε να χαρίσει έξτρα ενυδάτωση στις ξηρές ή να μειώσει τις γυαλάδες στις λιπαρές.

Βήμα 3: Αρκετοί make up artists πριν καν απλώσουν φον ντε τεν περιποιούνται τα φρύδια και δημιουργούν το μακιγιάζ στα μάτια. Κι αυτό γιατί αν χρειάζεται κάποια διόρθωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα αφού δεν θα χρειαστεί να απλώσετε και πάλι τα προϊόντα της βάσης ή της κάλυψης.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Zoe Report (@thezoereport) στις 19 Φεβ, 2019 στις 11:54 πμ PST

Βήμα 4: Φον ντε τεν. Το εφαρμόζετε και κάνετε blending ώστε να απλωθεί σωστά και παντού.

Βήμα 5: Κονσίλερ. Επειδή υπάρχει μεγάλη περίπτωση το φον ντε τεν σας να καλύψει και μικρές ατέλειες γύρω από την περιοχή των ματιών αυτός είναι ο λόγος που το κονσίλερ έρχεται να εφαρμοσθεί δεύτερο. Μπορείτε να απλώσετε μικρή ποσότητα στα σημεία που χρειάζεται μόνο αλλά και σε τυχόν κηλίδες, πανάδες ή κοκκινίλες.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Zoe Report (@thezoereport) στις 27 Ιαν, 2019 στις 6:01 μμ PST

Βήμα 6: Bronzer, Highlighter ή blush. Αφού πλέον η βάση είναι έτοιμη τώρα μπορείτε να κάνετε contouring με το bronzer αλλά και να τονίσετε τα ζυγωματικά σας με χρώμα. Τέλος λίγη λάμψη είναι απαραίτητη.

Βήμα 7: Χείλη. Αν θέλετε να φορέσετε λιπ γκλος τότε θα πρέπει να απλώσετε την πούδρα και το setting spray και να το αφήσετε τελευταίο. Στο συγκεκριμένο βήμα ανήκει το κραγιόν. Κάνετε περίγραμμα με το μολύβι χειλιών και στη συνέχεια απλώστε το κραγιόν σας.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Zoe Report (@thezoereport) στις 4 Μάρ, 2019 στις 3:15 μμ PST

Βήμα 8: Διάφανη πούδρα και setting spray. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα από τα δύο προϊόντα αν θέλετε. Οι ειδικοί πάντως απλώνουν με το ειδικό μεγάλο πινέλο την πούδρα σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια το ψεκάζουν με το ειδικό spray ώστε να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα hair clip με πέρλες έριξε το internet και αν δεν μπορείτε να το αποκτήσετε υπάρχουν εναλλακτικές

H Rosie Huntington-Whiteley σας προτείνει 5 ανοιξιάτικα lip looks (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα