Ιδού οι… 300 της Βουλής: Ποιοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και αθλητές εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός

Η νέα Βουλή είναι γεγονός. Οι αρχαιρεσίες της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν το Κοινοβούλιο που θα ηγηθεί της χώρας για την επόμενη 4ετία – οι 300 νέοι βουλευτές θα ορκιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι 156 βουλευτές της ΝΔΠοιοι έμειναν εκτός
Ανακατατάξεις στους

βουλευτές που εκλέγονται στη Βουλή με το κόμμα της ΝΔ. Με ποσοστό 40,55% καταλαμβάνει 158 έδρες, ήτοι 12 περισσότερες σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του Μαΐου, ωστόσο σε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης χάνει έδρες με αποτέλεσμα υποψήφιοι που εκλέχθηκαν τον Μάιο να μην επανεκλέγονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτός Βουλής ο Τάσος Γαϊτάνης και η Ιωάννα Γκελεστάθη από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Άρια Αγάτσα από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, η Βάσω Κόλλια και η Αικατερίνη Κατσανδρή από την Ανατολική Αττική, η Φωτεινή Πιπιλή στην Α’ Αθηνών και η Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη έμεινε εκτός οι Δημήτρης Βενιέρης. Αντίθετα, η ΝΔ κερδίζει δύο επιπλέον έδρες στις Σέρρες (Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης), στα Ιωάννινα (Μαρία Αλεξάνδρα Κεφαλά, Γιώργος Αμυράς), καθώς και σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα με συνέπεια να εκλέγονται οι Αθανάσιος Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, καθώς και οι Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Κοτρωνιάς αντίστοιχα. Δύο επιπλέον βουλευτές εκλέγει η ΝΔ και στην Ημαθία (με ευνοημένους τους Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη καθώς και σε Καρδίτσα (Ασημίνα Σκόνδρα και Τέλης Σπανιάς) και Μεσσηνία (Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς).

Στη Βουλή εν συγκρίσει με τον Μάιο μπήκαν επίσης οι Γιάννης Τραγάκης, Νικόλαος Βασίλειος Υψηλάντης, Αγγελική Δεληκάρη, Μιχάλης Καφούρος, Ευάγγελος Λιάκος, Σταύρος Κελέτσης και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, όπου το κόμμα του έχει εκλέξει βουλευτή. Όταν αποφασίσει ποια θα κρατήσει, θα γίνουν γνωστοί ο 157ος και ο 158ος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Δεν έκανα καριέρα ως ζεν πρεμιέ, ποτέ δεν πούλησα ομορφιά και γοητεία»

Μαρίνα Καλογήρου: «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι είμαι μούσα του Παπακαλιάτη»

Μάγδα Φύσσα: Ξεσπά για τους Σπαρτιάτες -«Να τους χαίρεστε, θα μας βρουν απέναντι τους»

Keywords
Τυχαία Θέματα