Η Ζέτα Δούκα μιλάει για τη μητρότητα και μας συγκινεί

Συνέντευξη στο περιοδικό People έδωσε η Ζέτα Δούκα και μίλησε και για τη μητρότητα καθώς την περασμένη Κυριακή ήταν η γιορτή της μητέρας.

Η όμορφη ηθοποιός και παρουσιάστρια είπε:

«Το να είσαι μητέρα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή μιας γυναίκας, ίσως και το πιο ενδιαφέρον. Προσφέρει μια απίστευτη γνώση για τον κόσμο, τη φύση και βεβαίως τον εαυτό μας! Από τότε που έγινα μητέρα νιώθω πιο έξυπνη, πιο ευρηματική, πιο συγκαταβατική και σαφώς πιο υπομονετική. Η Θάλεια

ξεκλείδωσε ένα δωμάτιο συναισθημάτων μέσα μου που δεν ήξερα ότι υπήρχε, με τον πιο απλό τρόπο: γυρνώντας το κλειδί που απέκτησε από τη στιγμή της σύλληψής της… Είναι διαφορετικό να νιώθεις ότι δεν έχεις την ευθύνη κανενός άλλου, παρά μόνο του εαυτού σου, και διαφορετικό να εξαρτάται από σένα ένα μικρό πλάσμα που χρειάζεται την καθοδήγησή σου και οτιδήποτε μπορείς να του προσφέρεις σε γνώση.

Κακά τα ψέματα, οι προτεραιότητες μιας γυναίκας αλλάζουν από τη στιγμή που γίνεται μητέρα. Ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, που το παιδί σε έχει απόλυτη ανάγκη. Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι δεν χρειάζεται να αφήσεις στην άκρη τίποτα από αυτά που σε κάνουν χαρούμενη. Βλέπω πολλές μητέρες να προσκολλώνται με κάποιον τρόπο στα παιδιά τους, ξεχνώντας όλους τους άλλους ρόλους. Να αφήνουν στην άκρη τα όνειρά τους και τον προσωπικό τους χρόνο. Λάθος! Το μόνο που καταφέρνεις με το να αγκιστρώνεσαι πάνω στο παιδί είναι να του βάζεις ένα βάρος. Δεν είναι ανάγκη να ξέρει το παιδί σου τις δικές σου αγωνίες, τα άγχη ή τις δυσκολίες. Αν κάτι από αυτά που κάνεις στη ζωή σου δεν σε καλύπτει, είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι άλλο που θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περνάς λιγότερο χρόνο με το παιδί σου, παρά να σε βλέπει να αγκομαχάς.

Τα παιδιά, για να είναι ευτυχισμένα, χρειάζονται ευτυχισμένες μητέρες. Και αυτή είναι η συμβουλή μου προς όλες τις νέες μαμάδες!».

Διαβάστε ακόμα: Ο Σάκης Τανιμανίδης ευχήθηκε στη μαμά του με έναν ιδιαίτερο τρόπο και «έριξε» το instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα