Η ωραιότερη συνταγή για αφράτα και πανεύκολα ντόνατς!

Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή με την υπογραφή του Αντώνη Πανταζή.

Πρόκειται για Αφράτα και πανεύκολα ντόνατς! που σίγουρα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, Δείτε τα υλικά, την εκτέλεση, έξυπνα tips και βίντεο με οδηγίες.

Υλικά:

3 και 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 αυγό

10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)

3/4 κούπας χλιαρό γάλα

1-2 πρ. αλάτι ( μισό κ.γ.)

3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ ζάχαρη (καστανή)

1-2 βανίλιας σε σκόνη

Ηλιέλαιο για τι τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε

όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 7-10 λεπτά ( μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ) Βγάζουμε, πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου για 1 ώρα.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάστη περίπου 2 εκατοστά και κόβουμε με ένα μικρό μπολ σε στρογγυλό σήμα και με ένα καπάκι από μπουκάλι κόβουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό.

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30′-40′ και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι. Αφού τηγανίσουμε τα βάζουμε στην άκρη για 5 ‘ περίπου.

Γλασάρουμε με σοκολάτα και τρούφα ή οποία γεύση προτιμάτε.

Tips:

Σε ένα μπολ σπάμε μια σοκολάτα περίπου 80 γρ. και την λιώνουμε μαζί με 12-14 κ.σ. γάλα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (2 λεπτά περίπου), προσθέτουμε 1 φλ. άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Αφού είναι έτοιμο το γλάσο βουτάμε τα ντόνατ μέσα και τα αφαιρούμε. Μπορούμε να προσθέσουμε μαρμελάδα η άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας!

Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-30 λεπτά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Faysbook.gr (@faysbookgr)

Keywords
Τυχαία Θέματα