Η εμφάνιση της Φαίης στο Πρω1νό 21/3

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για το μικρό μαύρο φόρεμα ή Little Black Dress (LBD για συντομία) το κορυφαίο ρούχο, κλασικό και πιο διαχρονικό ρούχο της μόδας που έκανε την εμφάνισή του το 1926 από τον Coco Chanel και πρέπει να το έχει κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της.

Και δικαιολογημένα, αφού μπορεί να φορεθεί συνεχώς, από το πρωί έως το βράδυ, όλες τις εποχές και σε όλες τις περιστάσεις με την προσθήκη των κατάλληλων αξεσουάρ, κάνοντας πράξη το μότο της σχεδιάστριας:

“Κάθε κορίτσι πρέπει να είναι κομψό και εντυπωσιακό”.

Σε αυτό έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης η Φαίη μας για την εμφάνισή της στο Πρω1νό, καλημερίζοντας το τηλεοπτικό κοινό του ΑΝΤ1 με μια δημιουργία της BSB, ένα στενό αμάνικο μίνι μαύρο φόρεμα με λοξό άνοιγμα στο ντεκολτέ. Το look της που έφερε όπως πάντα την υπογραφή του Βαγγέλη Ζάχου, του προσωπικού της στυλίστα, ολοκληρώθηκε με μαύρα ψηλοτάκουνα booties πέδιλα Tsakiras Mallas – για τις ανάγκες μάλιστα του shooting του look η Φαίη μας φόρεσε μαύρο biker jacket BSB.

Η Γωγώ Νικηφοράκη επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Φαίης μας με πρωταγωνιστές στα μάτια το Shadow Stick της Ardell και στα χείλη το κραγιόν Rouge Pur Couture No 70 της YSL και από πάνω το Gloss Volume No 20 της ίδιας εταιρείας και ο Δημήτρης Στράτος τα σγουρά μαλλιά της με τη χωρίστρα στο πλάι.

Ας δούμε τους κορυφαίους σταθμούς στην ιστορία του Μικρού Μαύρου Φορέματος, από το 1926 έως σήμερα.

Το 1926 η Coco Chanel δημιουργεί το πρώτο LBD, συνδυάζοντάς το με μια σειρά από λευκές πέρλες στο λαιμό και η Vogue το παρουσιάζει στις σελίδες της και προβλέπει πως θα γίνει η στολή όλων των κομψών γυναικών.

Τη δεκαετία του ’50, οι κορυφαίες εκπρόσωποι του Hollywood, όπως η Grace Kellly και η Elizabeth Taylor το φορούν σε όλες τις εμφανίσεις τους.

Το 1954 ο Christian Dior δηλώνει: “Το μαύρο φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας και σε κάθε περίσταση” και του δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συλλογές του.

Το 1961 η Audrey Hepburn το φοράει στην ταινία “Πρόγευμα στο Τίφανις” και η δημιουργία του Hubert de Givenchy από τότε εώς και σήμερα έχει αντιγραφεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Στα 60′ s ο Yves Saint Laurent ανεβάζει επικίνδυνα το μήκος, το… στολίζει με λευκές λεπτομέρειες και γίνεται αγαπημένο όλων των γυναικών.

Στη δεκαετία του ’80 συλλογή -σταθμός, “Seven Easy Pieces” (Επτά Απλά Κομμάτια) της Donna Karan υιοθετείται πιστά από όλα τα εργαζόμενα κορίτσια.

Στα 90′ s η Kate Moss το φοράει συνεχώς, όλη την ημέρα, συνδυάζοντάς το με… ανατρεπτικά αξεσουάρ.

Μια ματιά ακόμα: Η εμφάνιση της Φαίης στο Πρω1νό 20/3

Keywords
Τυχαία Θέματα